Dag 9 – Hur är din hund i hundmöten?

Jaa, ni som har följt bloggen sen i somras vet ju! Sixten är omöjlig vid hundmöten :P. Eller nej, han var omöjlig. Han blev så överlycklig av att se en hund att han blockerade sig helt och bara fokuserade på att komma till hunden. Efter att hunden passerat så var han närmast omöjlig att få därifrån.

Nu har jag, sedan slutet på Oktober 2011, hållt på med skvallerträning! Det har fungerat mycket effektivt, och på dessa 3 månaderna har vi kommit så långt att han kan passera en hund i fotposition när den är ca 7-10 meter bort eller mer. Om hunden är närmare än så kan han bli lite för distraherad, och då måste jag helt enkelt stanna och så får han skvallra från sittande position. Men det går bättre och bättre trots nära avstånd nu för tiden! Och så, som med all träning, så har han sina sämre dagar där med ;).

Jag räknar med att han kan passera vilken hund som helst utan problem i sommar. Vi har ju 5 månader på oss till dess, och med tanke på att han förbättras i en sån rasande fart nu så borde det inte vara några problem ;D.


GLÖM INTE FRÅGESTUNDEN! HÄR HITTAR NI INLÄGGET!


Kommentarer
Postat av: Sofia

Sv: Usch, förstår att du fick panik...!

Så jobbigt med jaktinstinkten. För vissa tar det ju 3 år att träna bort :/



Vilken sööt blick han har!

2012-02-02 @ 18:29:22
URL: http://milinova.blogg.se/
Postat av: Hannah - littlebridtoldme

Jodå vi har koll på det där men det fungerar faktiskt otroligt bra men så fort han visar tendens till att sticka så ska vi lägga ner leken :)men det är bra att du informerar om man inte vet!

2012-02-02 @ 19:53:52
URL: http://littlebirdtoldme.blogg.se/
Postat av: Dessi & Teddie :)

Vilken söt Sixten :)

2012-02-02 @ 21:06:58
URL: http://lagottonteddie.blogg.se/
Postat av: lovisa

Det ser ut som att Sixten vill ha något.. ;)



sv: Jaa visst är det superkul! :D Blir ju lite annat att läsa om i bloggen med ju eftersom det blir en ny personlighet att träna med o så! :) Kul att även få erfarenhet av hur det är att köpa en vuxen hund,för även om han redan är uppfostrad så är det ju som sagt ändå en ny personlighet! :D

2012-02-03 @ 15:06:30
URL: http://bedown.blogg.se/
Postat av: andrea

sv: åh tack! :') jaa det är så otroligt skönt att rida utan bett! :)

2012-02-03 @ 15:23:44
URL: http://diameter.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0