Sixtens vikt och mankhöjd

Hej! Nu är Sixten en riktigt stor pojke :). 18 veckor imorgon faktiskt! D.v.s exakt 4 ½ månad. Han vägr nu 4,6 kg  och är ca 25 cm i manken! Stor kille detdär! När han är fullvuxen blir han ca 28 cm i mankhöjd och kommer väga 8-10 kg ungefär. Känns som om fullvuxna westies är 10 gånger så stora som han, men det är inte långt kvar tills han är en av dom! Typ 1 år bara ;)


Kontakt-träning video!

Här är videon där Sixten och jag tränar kontakt! Jag har inte klippt bort något, förutom några sekunder i början då jag la mig till rätta ;). Träningen går ut på att Sixten ska titta mig i ögonen och vänta på varsågod innan han får äta godisen, ni får höja ljudet för att höra mitt "varsågod"!



Iiiih Sixten tappade en tand :D! Här är den:


Rumsren?

Tja! Nu är jag på tynningö, haha, men när jag skriver är jag hemma! Asså, jag skrev igår! Eller asså jag skriver ju nu, men nu är ju igår. Typ. Skitsamma, det kommer handla om rumsrenhet!
Eftersom det krävs att Sixten klarar hålla sig ett par timmar i sträck nu i höst så har jag varit lite orolig över om han kommer bli rumsren i tid. Men det ser verkligen bra ut just nu! Han har inte gjort något inomhus på evigheter, och ända sen Fjällbacka har han gått till dörren varje gång han behöver gå ut :). Dock verkar han tro att verandan räknas som utomhus för han har kissat där några gånger sen vi kom hem :/. Men det är bara att vi ser till att stänga den så ser vi ju när han behöver gå ut! Och i höst kommer ju verandadörren aldrigPuss  vara öppen så då kommer han nog fatta att man inte kissar där ;).

Kram o puss!


Ganska långt inlägg om inkallning

Här är lite om hur jag tränar inkallning och hur man kan göra:

När jag tränar gör jag på olika sätt. Antingen så kan jag träna på "stanna" samtidigt genom att sätta Sixten ner, säga "stanna" och backa 10 meter. Sen räknar jag till 10 oftast, men försöker variera så ibland är det kanske 5 sekunder och ibland 15. Iallafall, efter att jag har räknat tyst i huvudet sätter jag mig på huk och ropar: "Sixten, kom hit!". Jag visar lockar inte med belöningen, oavsett om det är godis eller leksak utan visar den först när han är framme hos mig. Då klickar jag och om det är godis han får så ger jag det nära kroppen för att inte bli en godisautomat.

Ett annat sätt att träna på att att man är 2 personer som står mittemot varandra. Jag brukar ha 10-20 meters mellanrum men man anpassar såklart till hundens nivå. Båda personerna ska ha godis (om man hellre belönar med leksak eller mys kan man såklart göra det men vid detta tränings-sätt föredrar jag att använda godis och/eller kel för att belöningen inte ska behöva ta upp så mycket tid. Den ena personen håller i Sixten och just som den andra ropar "Sixten, kom hit!" släpper person 1 honom och han rusar iväg. Sedan gör person 2 samma sak och såhär kan man fortsätta ett par minuter. Kom ihåg att som med all annan träning alltid sluta när det går som bäst! (det är lätt att man tänker "det går ju så bra nu, en sista gång!" men den där bonus-omgången kan då vara omgången som får hunden att tappa fokus!)

Ett tredje sätt, som jag själv inte har provat, är att träna med långlina. Detta är väl främst för dom allra första gångerna man tränar inkallning, för att befästa kommandot. Men sätter fast hunden i en långlina i selen (ALDRIG HALSBAND!) och så kan man försiktigt hala in hunden samtidigt som man ropar på den.

Om man ska träna inkallning när hunden är lös och man helt enkelt bara ropar på den, och den inte har lärt sig riktigt vad "kom hit!" betyder, så måste man tänkte på dessa saker: Gör så att hunden inte kan misslyckas! I början kan du bara ropa när den är på väg till dig, och ropa aldrig när du är osäker på om den kommer!

Det var lite från mig om träning :). Puss o kram hörrni!


Kort inlägg om dagen

Tjabalooba! Idag har vi gjort lite allt möjligt. Först skulle vi hämta mammas bil på verkstan så då fick Sixten va ensam hemma en stund. Sen tränade jag lite inkallning på tomten (jag satt i gräset och ropade när han hade fokus på något annat. Belöningen idag var dragkamp!) och så blev det sjukt varmt så vi bestämde oss för att ta ett dopp på Lida. Sixten hängde med men han badade inte. Det var mysigt, Sixten träffade en stor svart schnazuer som han gärna ville leka med! Den 13-åriga schnauzergubben var dock inte lika pigg på detta, haha ;).
Men sen när vi kom hem gjorde jag en film där jag kontakttränar med Sixten, det inlägget kommer ut på Lördag! Jag ska ju åka till Ellens land imorrn och kommer inte hem förräns på Tisdag, så jag sätter några tidsinställda! Bl.a. ett inlägg med Sixtens längd och vikt som kommer på Söndag!

Men nu måste jag packa! Puss!






Kottis!!

Hejhej! Idag har vi upptäckt att vi har en liten igelkott i våran fläderbuske! Ser ut att vara en unge, tänk om stackarens mamma blivit påkörd :'(? Iallafall, detta är lite kul men samtidigt jobbigt för om vi har Sixten lös rusar han dit för att typ äta upp den. Han har ju lite jakt i sig, så det är inte helt omöjligt att han skulle hugga till om han fick chansen. Men vi hoppas att Kottis som vi döpt honom till är borta imorgon, annars får vi klura ut ett sätt att få bort honom från våran tomt..

Idag har vi tränat lite inkallning och lite trix som ni ser på videon jag publicerade förut :). Snart ska vi ge oss ut på kvällspromenad i skogen och ha honom lös om det inte är några hundar i närheten! Hoppas det går lika bra som det alltid har gjort :). Dom sista gångerna jag hade honom lös i skogen innan fjällbacka märkte jag att han våga ge sig iväg lite mer än vad han gjorde i början. Men så länge han kommer när jag ropar (och det har han gjort hittills!) så är det okej med mig! Grejen med att ha honom lös är ju för att han ska få röra sig mer än när han är kopplad och på mer frihet att göra lite vad han vill så att säga :).

Puss o kram nu ska jag gå!


Upp med händerna!

Låter videon tala för sig själv :)



Ser nu att jag verkligen måste jobba på timing -.-


Lite blandat om vår träning

Tidsinställt inlägg

Hej! Idag har jag stora planer för lillplutten! Nejmen först ska vi åka till farmor o farfar så att han får leka med Hjalmar lite. Sen på eftermiddagen/kvällen tänkte jag träna på en sak som jag inte har tränat så mycket. Kontaktträning! Tänkte någon gång ta ut honom lös på tomten (förutsatt att Kottisen är borta) och belöna varje gång han tar spontan kontakt, på det sättet förstår han att det lönar sig att vara i närheten av matte. Sen tänkte jag vid ett annat tillfälle sitta framför honom och belöna ögonkontakt. Ibland belönar jag 1 sekund och ibland 3 eller kanske 5 sekunder ögonkontakt. En annan övning jag tänkte göra är att jag lägger mig på mage framför honom och lägger en godbit mellan oss. Jag lägger i början även handen över godisen. Så fort han tittar mig i ögonen tar jag bort handen och säger "varsågod". Längre fram kan jag börja ta bort handen och bara lägga för den om han försöker ta godisen utan att "be om lov".

Och en sak som jag måste bli bättre på är att inte alltid belöna med godis. När man lär honom trix så är det väl det enda alternativet för en belöning i form av mys eller lek tar ju fokuset bort från träningen. Men när man tränar inkallning t ex tror jag verkligen det kan funka som bra belöning att typ kampa med en leksak eller så. Det måste jag komma ihåg, för det blir ju lätt så att man bara tar med sig godispåsen och kör på det lätta sättet!

Dessa kommandon kan Sixten: ligg, sitt, tass, rulla, upp med händerna, kom hit, stanna
Inkallning ska jag försöka träna lite oftare dock, för med störning är det inte säkert att det fungerar alla gånger!

Puss o kram!


Ingen bild

Är egentligen inte på blogghumör men ni får en snabb uppdatering:

Idag har Sixten blivit blöt. Det har regnat hela dagen, men av någon anledning har Sixten gått superbra på promenaderna! Han brukar ju stanna och nosa jättemycket när det regnar, men det har gått jättebra :). Vi har tränat lite trix och han kan "upp med händerna!" jättebra nu, haha sötnosen! Jag planerar att lära honom "PANG! Du är död!" också, så kan man kombinera dom två sen :). Haha, jag har stora framtidsplaner för min vovve som cirkushund!

Imorrn åker vi hem som ni kanske såg på http://pinnelinn.blogg.se, sen är vi bara hemma i en dryg vecka innan jag lämnar Mamma och Sebastian hemma ensamma med Sixten i en vecka. Och inte nog med det, två dagar efter att jag kommer hem åker jag igen - till Ellens land! Även om jag längtar supermycket så har jag lite ont i magen. Så länge har jag aldrig varit borta från Sixten... Usch jag kommer gråta på färjan till gotland.

Men nu kom jag på en grej! Fatta vad mycket jag har att skryta med för Ellen nu! Senast hon träffade Siggesixten var han en liiiiten bebis och kunde ingenting. Och nu kan han 5 olika trix och massa vardagslydnad med mera :D. Haha det ska bli kul ;).

Puzzzz :)


Internet fungerar

Hej! Nu funkar internet igen! Eller, det kommer väl lägga av snart igen... Men jag passar på nu så att ni vet att jag lever! Blir inget långt inlägg, dom ropar att det är mat :). Men om datorn funkar ikväll så blir det nog ett längre inlägg med bild!

Ses sen (förhoppningsvis)!

Valpägare? Say what?!!

Ja, nu tänkte jag skriva ner lite rakt ur hjärtat. Har inte riktigt tänk vad jag ska skriva, vet bara vad jag ska skriva om. Det är så att nu kom jag just på att jag är ägare till en hund. En helt egen (nja, nästan) livs levande hund! Senast jag hade hund var 2008 (det var förresten mest pappas hund) och sen dess har jag bara tjatat och tjatat om hund, skrivit det på varje önskelista varje jul och födelsedag. Och så äntligen har jag en hund. En härlig, lurvig, glad, älskvärd, älskande och perfekt liten hund. Jag kan nog inte riktigt fatta det än. Att han på 2 månader har kunnat bli en så ofantligt stor del av mitt liv. Jag t.o.m. drömmer om honom och vår träning nu!

Sen kan jag inte fatta att jag har minst 10 år med denna lilla krabat framför mig. Och allt kul jag kommer få! Jag blir sprudlande lycklig av att tänka på det. Om bara ett år kommer jag vara i full flärd med att lära honom allt om agility! Asså aaah vad jag älskar livet med hund! Promenader, träning, kel, lek, och allt annat som tillkommer när man har hund. Även långpromenader i regnrusk ser jag fram emot! Kanske inte just för att jag tycker det är så kul, men för att det känns lite fint att jag gör det för Sixtens skull :). 

En sak är säker: Jag älskar Sixten oändligt mycket och jag kommer alltid sätta honom först! 



 


Kvällsträning

Halli hallå! Nu tänkte jag skriva lite om kvällsprommisen som jag och Sixten gick. Jo, vi tänkte gå en långpromenad och stanna på Fjällbacka Dagis för där är det inhägnat, då tänkte jag släppa honom lös och träna lite. Men se det gick inte alls. För när jag skulle gå in dit så kom plötsligt en skummis och gick in på gården före mig, aldrig i livet att jag tänkte följa efter honom in! Sixten är ju inte mycket till försvar om man säger så ;). Så vi gick förbi dagiset istället, tog en liten omväg och kom till konsum. Där utanför finns nämligen en gigantisk gräsplätt, så där stannade vi! Jag kunde förstås inte släppa honom lös och träna inkallning eftersom bilvägen låg precis bredvid, men jag kunde träna lite trix :). "Rulla" funkar skitbra nu, om man säger "Ligg" innan :). Och "Två ben" funkar också men han kan fortfarande inte stå upp någon längre stund. Det gick även superbra att träna trots att bilarna susade förbi och en galen hund gick över gräset! Stolt man blir över sin lilla valp :'). Han är ju så liten, och jag tänkte ju liksom i början: "Jag får passa på att börja träna honom lite smått nu så att han lär sig grunderna, nu medans han är lättlärd!" men jag kunde aldrig tro att han skulle lära sig så mycket, och så snabbt!
Så som jag sa, jag är jättestolt och så klart glad över min älskade lilla valp!

Nu vill jag inte att det ska låta som om jag tränar han till döds, bara sen vi kom till Fjällbacka har jag tränat kanske 3 gånger, 3 minuter per gång. Och hemme i Stockholm tränade jag inte heller så ofta, nån gång varannan dag och då bara ett par minuter per tillfälle. Så han är allt annat än överstimulerad :). Just nu ligger han och sover i soffan ;P. Har inga nya bilder, ni får överleva med en lite äldre! Puss!


Havsstensholmen

Hej och god kväll! Guud vad härligt väder vi har här i Fjällbacka! Sol hela dagen :). Kanske inte ultimata vädret för en valp kanske, men matte njuter! Men på ön där vi har spenderat denna onsdag var det skön fläkt från havet så Sixten led nog inte :). Ska berätta lite mer:

Vi började dagen kl 10 med att ta båten ut till Havsstensholmen. Sixten klarade båt-turen fantastiskt bra! Han somnade t.o.m! Alla motorer verkar ha samma effekt på honom, sådär gör han ju i bilen också.
Iallafall, på ön fick Sixten ligga under ett parasoll med vatten och filt och en leksak. Inte för att han faktiskt stannade där särskilt länge ^^. Vi försökte ha honom lös men han sprang bara och började dricka saltvatten -.-. Så han fick va kopplad i en lång-lina. Det gick bra, men han somnade aldrig under hela dagen! Så fort han hade lagt sig ner för att sova så flaxade en mås förbi - oj så spännande, den måste man jaga! Men över lag gick det jättebra :). Han somnade så fort vi kom på båten igen, haha!

Och sen har vi bara tagit det lugnt här hemma. Tagit en kvällspromenad, busat på baksidan och så :). Nu vill mormor ha datorn, puss o ha en bra onsdagskväll!

Otroligt charmig bild på mig. Tur att denna blogg handlar om Sixten ;D




Kraam :)


Zznark..

En vanlig sommardag med valp

Hej hej! Idag stämde väderprognosen till 0%. Det var sol&bad-väder hela dagen! Så vi har inte kunnat ta oss till någon fotbollsplan, tyvärr. Istället har jag och Sixten varit på promenader och fiskat krabbor :). Vi har även latat oss mycket på baksidan! Promenaderna har gått si-sådär. Någon promenad som mamma gick hade tydligen gått dåligt, men alla promenader jag gick var okej eller bra!
Men ja, vi har ju som ni ser inte varit uppe och sprungit allt för mycket p.g.a det varma vädret men imorgon ska vi (inklusive Sixten) fara ut med båten till någon ö :). Får se hur han hanterar det! Hittills har han ju funnit sig bra i alla situationer han kan tänkas sättas i, så jag tror att det kommer fungera rätt bra!

Men lite senare sen ska jag gå en långpromenad hade jag tänkt, kanske 40-50 minuter. Har inte gått någon sådan här i Fjällbacka än så länge, p.g.a regn eller stekhetta. Så jag tänkte att jag kan ju passa på när det är svalt på kvällen :). Då får nog klickern och godisväskan hänga med så vi kan träna lite!

Puss o go kväll!

Hej jag har käkat jord!

Måndag = Lyckodag!

Hej hej och go' måndagkväll! Idag har det varit ganska fullt upp. Vi började dagen med att åka iväg till Munkedal och skulle köpa lite saker. Sixten fick vara ensam, bra träning för honom! Iallafall vi gjorde lite kuliga saker där (läs om det på http://pinnelinn.blogg.se) och sen kom vi hem vid tolv-tiden. Då gick vi iväg med Sixten till fotbollsplanen vid Fjällbackaskolan! Sebbe spelade fotboll medans jag och mamma tränade lite inkallning med Sixten. Det gick suveränt trots att Sebbe dunkade boll bredvid oss! Sedan skulle mamma spela med Sebbe så jag gick iväg till en gräsplätt och tränade trix. Jag körde "två ben" och han kan nu stå på två ben, men inte någon längre stund. Utan så fort han kommer upp stående får han klick och godis, annars hinner han ramla!

Men ja, sen blev det för varmt för lilla Sigge så vi fick gå hem och då låg han i skuggan på baksidan och lapade vatten medans vi satt och fikade :). Och ja, sen har vi gått lite promenader och så. Kvällspromenaden var nog den bästa promenaden jag har gått med honom här i Fjällis! Han stannade inte en enda gång, inte ens för att nosa! Och om han skulle nosa (han gjorde det väl nån gång) så lyssnade han direkt när jag sa "kom!". Och när vi gick förbi människor så viftade han lite på svansen men han försökte inte ens gå fram och hälsa! Jättekul när det går så bra utan klicker eller godis :D. Så idag är en lyckligt dag! Puss puss vi höres!










Sovplatsen nr 1!

Sixten är minsann ingen hund som behöver lyssna på en massa: "hoppa ner från soffan!!" dagarna i ända. Nä, vi har en bortskämd vovve som härjar i huset :). Här är lite bilder på Sixten när han lagt sig för att sova i en av fåtöljerna! Han låg i den andra, för mormor satt i denhär ↓ men så fort mormor gått iväg skyndade han sig för att sno hennes plats! Varmt och skönt :)







Puss o go'natt!


Inget regn stoppar oss!

Trots det oupphörliga regnet idag så har vi inte suttit inne och kurat! Nehe du, vi har varit ute på flera promenader, varit och handlat och även fiskat krabbor. Sixten har fått sin första dusch! Jag ska berätta lite mer utförligt om dagen:

Jag väcktes klockan 11 av att mamma ville ha hjälp med att plocka en fästing från Sixtens nos, stackarn. Vi passade på när han låg och sov, lite taskigt kanske, men då fattade han inte riktigt vad som hände. Så det gick väl bra. Sen fixade vi oss och gick iväg till Konsum för att inhandla lite saker. Men jag stannade utanför med Siggesixten, han får ju inte följa med in :). Det var lite jobbigt att gå med honom i regnet, dels för att han ibland inte ville gå just p.g.a regnskurarna i ansiktet och dels för att allt doftade 10 gånger mer så han var tvungen att stanna och nosa på varenda liten fläck -.-.

Men lite senare sen gick vi iväg och fiskade krabbor! Mamma, mormor och Sebbe gick i förväg - jag ville inte skynda på Sixten för då gör man bara att han går ännu långsammare. Så jag gick i hans takt och det gick bra, han stannade inte alls mycket (förutom några enstaka gånger då regnet blåste som spikar i ansiktet, då ville han hellre vända hemåt). När vi kom fram till badberget blev han lite förundrad över krabborna, sedan kissade han på stranden och blev allmänt skitig. Han hade sand över hela magen och benen, och han blev inte renare av att galoppera i slammet som finns i vattenbrynet...
Så när vi kom hem (han hade betydligt mer bråttom på hemvägen) fick Sixten uppleva sitt livs första dusch! Det gick snabbt - typ 1 minut - och i början slingrade han sig och var lite oroligt, men mot slutet stod han stilla :). Och ja, sen har vi inte gjort mera! Han har nu börjat hoppa upp i fåtöljerna här för att sova, dom är betydligt lägre än soffan där hemma!

Så imorgon ska det inte regna hela dagen, då ska jag gå till fotbollsplanen och träna med Sigge :). Puss!


Trött efter en dag med nya intryck somnade han pladask på sin filt :')

Siggesixten

Hej hej! Idag har det varit ganska varmt, så vi har inte kunnat göra något speciellt som att träna eller så. Men vi har gått en del promenader, och han har t.o.m gått till dörren och satt sig för att han ville gå ut! Så det har gått superbra idag, han var ensam i någon timme och det gick bra det med. Jag har satt kompostgaller på baksidan så nu kan han gå lös där också! Men jaa.. Vad har vi gjort idag? Som sagt, jag tror inte vi har gjort så mycket :O. Det är iallafall väldigt många som kommer fram och hälsar här, hemma i stan är det bara små tjejer som kommer och ska klappa. Men nu kommer allt möjligt folk och ska prata och klappa och man förvånas över vad många som har haft Westie! Minst 4 stycken tror jag att vi har mött hittills som säger att dom har haft Westies, jag har aldrig sett en enda Westie där hemma!

Imorgon hade jag och mamma tänkt gå till Fotbollsplanen och träna lite, det skulle ju inte bli så varmt imorrn, men nu kollade jag på vädret och det ska regna non-stop mellan 10 och 20 :(. Blä då får vi träna inomhus, det är ju inge kul... Vad ska man träna? Trix eller? Fast det är ju iochförsig rätt kul, har nästan lärt honom rulla och har nu börja öva på "två ben", att han ska stå på två ben alltså ;). Det går förvånandsvärt bra!

Nä nu ska jag gå och äta popcorn, Siggesixten sover på sin ull-filt :).








Fästing-attack!

Sen Sixten kom hit för 7 veckor sen (har det gått så lång tid?!) så har han fått ett åtal fästingar. Många har vi fångat innan dom har satt sig till rätta, men vissa har varit ganska fyllda med blod! Usch dom är så äckliga, jävla parasiter... Skitsamma, jag läste Stinas blogg och där har hon skrivit om vad hon använder för fästingmedel till sin valp Koff. Hon ger honom en öljäst-tablett och en tesked laxolja om dagen om jag minns rätt, och detta är tydligen helt giftfritt och ofarligt! Precis som jag så gillar hon inte dom här gifterna och kemiska halsbanden som folk tar på sina hundar. Jag menar, det står ju att fiskar dör i vattnet och hunden badar med ett sånt där fästinghalsband. Men hur hälsosamt kan detta vara för hunden då!? Ne, sånt gillar jag inte! Så snart får vi väl kanske fixa något giftfritt fästingmedel till lillplutten, jobbigt att plocka fästingar varannan dag!

Puss o tack - fästingattack!





Jag vågade inte ta någon av bilderna på riktiga fästingar, blev för rädd...

Massa nytt!

Tjena tjena! Nu är vi alla här i huset, allt har gått perfa' med Sixten! Vi stannade först en gång efter halva resan för att äta lunch, sen stannade vi en gång till för att rasta Sixten. Så vi behövde alltså bara stanna 2 gånger!! Trodde vi skulle behöva stanna typ 5 gånger! Men han sov mest :). När vi väl kom hit var det superkul att nosa och upptäcka allt, och på promenaden var det ÄNNU roligare! Men trots att han nosade på det mesta så gick han superbra, utan klicker och godis! Han följde med när jag sa till och gick inte mitt på vägen utan gick snällt på min sida :). Jätteskönt att slippa hålla på när han stannar hela tiden! Dessutom träffade vi två vuxna Westies :D. Supersöta - den ena hette Sigge! Och så träffade vi en Husky som hette Sixten :D. Det finns sjukt mycket hundar här! Hittills har jag sett säkert 20, och raserna var bl.a: labrador, lagotto romagnolo, westie, shetland sheepdog, husky, golden retriever, belgisk vallhund, tollare, kooikerhondje, flatcoated retriever, irländsk setter, finsk lapphund och massa massa fler!

Men jag har inga bilder just nu, fotade bara någon i bilen den pallar jag inte lägga in. Såå jag fotar massa imorrn istället :). Puss!


Usch vad äckligt! En spindel på Fjällbackas Webcam :)

14 Juli - Inget speciellt!


Älsklingen sussar i soffan :')

Idag har Sixten inte fått göra något speciellt kul. Varit ute på två skogspromenaden, några kisspromenader på tomten och så har han varit ensam i en och en halv timme typ. Sen har han även varit "på rymmen" i syrenbuskarna. Han vägrade komma ut när vi skulle gå in så vi fick hämta godis och locka med :P.
Nej men vi har väl sprungit och lekt mycket på tomten och så. Har som vanligt glömt att fota, men jag LOVAR att jag ska ge er fler foton när vi är i Fjällbacka! Då är det roligare att fota med vacker utsikt i bakgrunden också :). Ska bli så kul att han får komma till Fjällbacka!

Nej nu ska jag göra något. Får se vad det blir, kanske packa det sista! Sixten sover så jag får ju passa på att göra det som behövs nu. Puss o kram vi hörs ikväll, eventuellt imorrn!

Viftande svans

Kom nyligen hem från Harry Potter-premiären (den var sjukt bra, jag grät som en dåre) och möttes av en superglad, nyvaken valp i hallen! Den känslan man får, av att se en knubbig liten kropp vagga av lycka över att få se dig är oslagbar! Den gör klar värt det att man kommer utsättas för vissa prövningar som hundägare! Han är så söt när svansen viftar som en propeller och öronen är tryckta mot huvudet.. Min älskling :') ♥


FULLT UPP! (varning långt inlägg)

Idag gick vi den längsta långpromenaden någonsin! 55 minuter! Först gick vi i skogen, sen i området och sen upp i skogen igen och sen gick vi hem. Men vi stannade iochförsig väldigt mycket, vi tränade stanna och inkallning i skogen, plus att vi lekte tafatt, även det i skogen :). Myspys, nu stannade han inte en enda gång! Förutom när han såg något intressant typ en ekorre eller om han skulle nosa på nånting! Hade med godis så när han gick fint bredvid mej klickade jag och kastade ner en godis. Det tar så lång tid om man ska böja sig ner och mata honom med godisen varje gång, för då stannar han upp och måste tugga och hålla på, så denna metod är klart bättre!

Men ja, sen har han varit ensam i dryga timmen för att jag hämtade mitt leg, han kommer vara ensam ännu mer ikväll när mamma skjutsar oss till Harry Potter-premiären + att hon ska köpa en flytväst åt honom :). Han måste ju också vara säkrad för sjön nu när vi drar till Fjällbacka på Fredag!
Men vi får sätta igång och ensamhetsträna ordentligt nu! Han var ju ensam 1 timme och 40 minuter förut, utan problem, så vi måste prova 2 timmar snart! Efter fjällbacka räknar jag nästan med att han ska klara 2,5-3 timmar faktiskt. Vi får träna ihärdigt :). Han kommer ju vara ensam 2-4 timmar i sträck nu på hösten så man vill ju inte att han sitta hemma och lida under den tiden :(.

Men ja, annars har vi tränat lite mer på "stanna kvar" och "rulla runt" här hemma, vi sprang även runt hela tomten och han fick jaga sin boll-i-snöre ett tag :). Även lunchen blev en sorts aktivering då den gavs i hans aktiveringsboll! Om man rullar bollen så ramlar en eller två kulor ut ;).
Så denna dag har varit en händelserik dag för lilla korven! Imorrn blire nog lite mer lugnt för hans del, vi i familjen ska ju packa och så. Vi hörs! Jag ska försöka fixa en film då vi övar på rulla runt, så får ni den till helgen!


En lite gammal bild på en otrimmad konstig sak ;)

Valp-strippning

Igår var ju Sixten och trimmades första gången, d.v.s valppälsen strippades bort. Det är superstor skillnad på honom nu, speciellt hans öron! Dock syns det inte så bra på fotona, ni får komma hit och kolla själva ;).

FÖRE




EFTER




Sakerna

Här är grejerna som jag lovade att jag skulle visa er!


Bajspåsar, godis, klicker och godis-hållare


Godis-hållare. Plast-flik för att sätta fast i byxorna, snöre att öppna o stänga med


Klicker med resår-armband. På baksidan finns en knapp som justerar ljudnivån på klicket

Attans bananer...

Imorse på promenaden gick det skitbra, lika bra som igår! Han stannade bara för att nosa lite, och när jag sa "Sixten, kom!" så kom han glatt hoppande! När hundar och människor gick förbi sa jag bara: "Sixten, kom!" och då gick han fint bredvid mig utan att bry sig om dom passerande personerna. Men nu på lunchpromenaden var han sitt gamla jag igen! Han sket i mig, och stannade hela tiden och bara satt och stirrade! Han brydde sig inte ett piss i att jag sa "Sixten, kom!" och det kändes så himla hemskt att få dra i koppelt vissa gånger bara för att han inte ville gå! Ändå stannade jag flera gånger och lekte, tränade och hade kul så att promenaden inte skulle vara tråkig, plus att han fick vara lös i skogen och springa väldigt mycket! Varför blev det såhär helt plötsligt? Jag trodde jag hade tränat bort det, men nu verkar han ha glömt allt! Sjukt frustrerande! Jag kan ju inte ta långpromenader nu, för en 10-minutersrunda blir ju en 30-minutersrunda! Visst, jag kommer fortsätta träna från början men vem vet hur länge det kommer hålla? Han fick ju återfall idag så det kanske händer igen om 1 vecka, och så måste jag börja om från början igen? Som sagt - otroligt frustrerande!

Ska kolla på "It's me or the dog" nu, önska mig lycka till med koppelproblemen!


Klickerträningen har börjat

Nu äre så att jag är en mycket glömsk tant. Jag glömde att hämta klickern vid 14 igår så pappa ringde vid halv sex och undrade om jag hade hämtat den! Woopsie! Så jag cyklade dit och hämtade klickern, godishållaren, bajspåsarna och godiset som Cattis hade fixat åt mig :). Hann ju inte träna något igår eftersom jag och Lollo hade Harry Potter-kväll, men idag har jag tränat en del! Eller ja, jag har börjat klicka in honom. Tror inte att det kommer ta så lång tid faktiskt. Har redan börjat säga "sitt" och "ligg" och krävt ögonkontakt, varpå jag har klickat och gett belöning, och detta har inte varit några svårigheter alls han verkar fatta vad "klick" betyder! Senare kanske jag tar ut honom på tomten och provar lite inkallning + klick? Får se hur det går :).

Annars så.. Ja det är typ det vi ska göra idag! Det är hyfsat väder - 20 grader och ganska molnigt typ. Fast just det, när mamma kommer hem från jobbet ska vi åka och trimma Sixten för första gången! Spännande spännande :D. Det är valp-pälsen som ska bort. Får se hur han sköter sig, han står ju fint när vi borstar honom iallafall.
Och när han vaknar sen ska väl jag ta en tur med kammen och en bommulspad för att rengöra hans öron!

Puss o kram hundbanan! Bilder på klicker och mera kommer sen!

No clicker necessary

Jippi vilken lycka! Allt går så himla bra just nu med Sixten! Dels blir jag stolt över mig själv och över honom, men så är jag också så himla lättad! Jag ska förklara:

Idag gick vi ut på lååångpromenad (längsta någonsin - 45 minuter!) och typ halva var i skogen, halva var ute i området. I skogen var han lös men denna gång hade jag inget godis! Jag tog med en av hans älsklingsleksaker istället, och det gick suveränt! En gång gick han iväg rätt långt för att nosa och buffa på något, men då låtsades jag att jag inte såg honom och gick vidare. Gissa om han blev rädd! Han störtade mot mig i världens fart och tvärvände framför mig så att jag skulle stanna och godta hans förlåtande pussar ;). Så sen gick han vid mig hela skogspromenaden. Som vanligt stannade vi ett par gånger för att leka, träna eller gosa lite - så att han inte tycker att promenaderna är tråkiga! Jag misstänker att det var därför han stannade hela tiden förut.

Iallafall, igår tränade jag ju mycket med honom på promenaden och gav godis när han gick nära mig och så vidare. Och idag stannade han inte en enda gång! Eller, ja, precis som alla valpar stannade han ibland för att nosa lite eller titta på ett spöke, men om jag petade på honom eller sa "Sixten!" så kom han hoppandes direkt! Och vi har ju även haft problemet att han vägrar gå vidare efter att han har hälsat på en människa. Nu kom 2 småtjejer och klappade honom, och efter det sa jag bara "Sixten, kom!" som vanligt och han gick lugnt vidare bredvid mig! Är så himla glad att det äntligen har löst sig, och på bara en dag liksom! Vi behövde inte klicker för att lösa det, trots allt! Kommer ha med mig klickern på promenaderna ändå, men jag behöver inte kämpa för att få honom att gå en normal promenad längre :).

Så idag vid 14.00 går jag och hämtar klickern hemma hos pappa! See you!


Sixten tycker till!

Sixten tyckte om blodpuddingstärningarna mycket, men dom var sega och tog några sekunder att tugga, så man får dela dom i mindre delar. Detta är bra på flera sätt - det blir nyttigare och godiset vara längre!

Kram!


Blodpuddingstärningarna



Här är dom - flera deciliter av blodpuddingstärningar! Nu står dom i en burk i Sixtens godis-skåp tillsammans med hundkex, lite tuggben och Sixtens älsklingsgodisar! Skönt att ha allt på samma plats så att kontrollmänniskan i huset (läs: jag!) får lite ro i själen :). Meddelar senare om blodpuddings-godis är en hiss eller diss hos Sixten! Hoppas för hans skull att det är en hiss, vad ska jag annars göra av allt godis?!


Sixtens älsklingsgodis - mjuka godisar i olika färger, i form av hjärtan och hundben. Dom är ungefär 1 cm på längden, delar effektivt en godis i 5 bitar!

Hundgodis!

Idag har jag gjort eget hundgodis för första gången! Läste i Klickerboken att det är bra att ha olika sorters godis när man tränar, så att hunden aldrig vet vad den får. Så då tänkte jag, han har ju sitt köpta hundgodis, han gillar ost, han gillar morötter, torrfoder kan man ju ta och så kan jag göra eget godis :D. Så jag tog en blodpudding, skar i små tärningar, och satte in i ugnen! Två fulla plåtar blev det, ska ta ut dom 15.30 :). Bild kommer sen, här är "receptet":

Torkad blodpudding:
Skär blodpuddingen i små bitar och lägg dem i en form med bakplåtspapper. Torka sedan blodpuddingen i ugnen på låg värme (ca 100 grader). Du kan torka från ca 30 minuter till ett par timmar beroende på hur torrt du vill ha ditt godis. Förvaras i påsar, en helt genomtorkad blodpudding behöver inte förvaras i kylskåp.

Hoppas han gillar det :). En annan gång ska jag testa att göra hundpannkaka, receptet får ni då!

Godmorgon!

Hejhej! Vaknade nyss, ligger här i sängen och funderar. Ska jag gå upp och hjälpa mamma att städa eller ska jag ligga kvar och gå in på Facebook? Svårt val (not). Nej men antagligen behöver jag inte hjälpa mamma att städa, antagligen får jag vara med Sixten - och då är det absolut värt det att gå upp :D.
Imorrn får ju jag min klicker + några andra saker, så jag ska börja "klicka in" Sixten imorrn. Hade vart bättre om jag hade fått klickern förra veckan, jag ville ju helst ha klickertränat rätt mycket innan jag kom till Fjällbacka på Fredag. Men såhär kommer väl veckan se ut i Klickerträning:

Måndag: Klicka in Sixten
Tisdag: Klicka in Sixten, börja klickerträna lite smått
Onsdag: Fortsätta med introduceringen av klickerträning
Torsdag: Börja lite allvarligare med klickerträning
Fredag: Åker till Fjällbacka
Lördag: Klickerträna på riktigt
Söndag: Klickerträna på riktigt

Detta är ju med förutsättningen att Sixten fattar ganska snabbt vad "klick" betyder, annars kanske han inte är inklickad förrän på torsdag! Men jag följer anvisningarna i min klicker-bok så blir det nog bra :).

Puss på er!


Sixtens första dag på stranden

Idag var Sixtens första dag på stranden! Vi hade med ett parasoll, vatten+skål, leksak, Sixtens lunch och lite godis. Så han låg i skuggan och drack, sov och slappade! Allt gick jättebra, det var massa hundar där och han blev inte alls så galen som jag förutspått, för det mesta brydde han sig inte ens! Och det var skönt att se att han kunde slappna av trots allt stoj och stim :). Dock tyckte jag synd om vissa av dom andra hundarna! En svart cocker spaniel satt fastbunden vid en stor björk mitt i solen, utan vatten! Dessutom var kopplet så tajt knutet att den inte kunde röra sig någonstans! Man ville nästan gå fram och släppa den, knyta den vid en skuggigare plats och ge den vatten. Tur att våran Sixten slapp ligga och flämta iallafall :).

Men till skillnad från mig badade Sixten inget, hans ras har ju problem med hudeksem och så, så vi ska undvika att han badar. Men han hade det rätt skönt ändå :). Ímorrn vet jag inte vad vi ska göra, men på Måndag får jag min klicker! Yääy då ska vi träna för fullt! Tror verkligen att både inkallning och koppelgång kan bli bra med hjälp av klickern! Har lånat en bok "klickerträning för nybörjare" som är jättebra!

Puss och ha en trevlig lördagkväll!



Zznark...






Och så avslutar vi med en ego-bild på självaste Matte :D

Vatten + New Foundland = ♥?

God morgon! Idag ska jag, Mamma, Sofie, Sebbe och Sixten (hela familjen helt enkelt!) åka och bada! Det ska tydligen vara en vattenprovs-tävling för Newfoundland-hundar vid sidan av badstranden! Ska bli spännande och kul att se, dessutom lär Sixten bli utom sig av lycka om det är många hundar där! Vi tar självklart med vatten och låter Sixten vara i skuggan, samt att han får svalka sig i vattnet emellanåt för att inte få värmeslag! Tror inte det är någon fara, han ligger ju och sover på verandan trots att det är 27 grader ute! Kanske inte det hälsosammaste för en liten valp, men jag brukar bära in honom efter en stund..

Då ses vi sen då! Puss

 

Några av mina favvo-raser

Här är 3 av dom många raserna jag älskar mest!

West Highland White terrier
Älskar allt med rasen! Stor hund i liten kropp, tillgiven, social, kelen, aktiv, sportig, glad, ja den passar mig perfekt! Sen beror det säkert mycket på individen, men Sixten är ett praktexemplar på en fin Westie! Inte till utseende, med tanke på hans överbett, men han är oerhört bra mentalt! Tycker vi iallfall ;D. Nej men Westie är verkligen en härlig hund, plus att det är en av dom sötaste hundarna man kan tänka sig! Vissa tilltalas av små fluffiga dvärg-hundar, men jag älskar denhär vita ängeln med svarta, kloka ögon!




Finsk lapphund
Lärde känna rasen nyligen, när vi skaffade Sixten och jag började surfa runt på hundsidor. Jag har aldrig träffat någon men jag är redan förälskad! Precis som Westien passar denna 20-kilos vovve mig perfekt! En aktiv familjehund som inte kräver massa motion men som älskar det ändå! Passar bra till agility och skogspromenader, är social och vill vara till lags! Och - precis som med Westien - har den ett underbart vackert yttre!




Berner Sennen
Sen jag var typ 6 år har jag alltid älskat denna magnefika ras! Dock blir den typ bara 9 år gammal och har väldigt många ras-sjukdomar, så det är inget alternativ, men dom är ju så härliga! Precis som deras utseende skvallrar om är dom mysiga nallebjörnar som älskar kel o mys! Älskar dom flesta hundar som inte är mindre än 30 cm i mankhöjd, men dessa är ju otroligt härliga! Man vill ju bara kura in sig i deras päls!


Koppelkrångel

God kväll tuffingar! Idag har jag varit på bibblan och lämnat hundtidningarna samt lånat dom hundtidningarna som jag inte lånade förra gången! Så nu har jag ännu mer läsning :D. Allt har gått bra med Sixten, vi tränade lite på "rulla" och inkallning :). Men en grej går inte bra! Dom senaste 2 veckorna har han börjat krångla jättemycket under promenaderna, och stannar hela tiden och antingen nosar på allt eller bara sätter sig ner. Vill inte dra i kopplet men när han inte lyssnar och man har lockat och pockat i 5 minuter så orkar man inte, då blir koppel-draget sista utvägen tyvärr :(. Men jag fattar inte varför han har börjat stanna! Stannandet gör att 10-minuterspromenaderna tar 30 minuter! Superfrustrerande, någon som har några förslag på hur man får honom att gå som en normal jycke?! Jag menar, fram tills för ett par veckor sen gick han ju jättebra! Men när jag får hem min klicker ska jag börja klickerträna (klicka+godis när han går fint o.s.v) - då kanske jag får bukt med problemet!

See you fellas!


En av Sixtens favvo-sovplatser:



.. är under skåpen i badrummet! Andra favvo-platser han sover på är intill frysen i köket, bredvid toaletten, i Sebastians lilla fåtölj och under vardagsrumsbordet! Haha sötnosen ♥

Rulla runt

Tjena mittbena alla! Idag har jag varit borta största delen av dagen (12-20) men på förmiddagen var jag hemma med Sigge :). Började lära honom "rulla runt"! Fick idén när jag var inne och letade efter aktiverings-tips på denhär sidan! Det gick inte så superbra, han var med fokuserad på att få tag godisen, än att faktiskt göra något för att förtjäna godisen x). Men äsch, vi körde ju bara 5 minuter MAX, hur mycket kan man begära av en 4-månaders valp :)? Så imorrn när Mamma, Sebbe och Sofie drar till Skansen ska jag väl försöka igen!

Nej, nu måste jag dricka jag har ont i huvudet! Sixten säger puss!


Hundliv

Ibland när Sixten ligger och sover i mitt knä tåras ögonen. När jag ser framför mig vilka härliga 15 år (typ) vi har framför oss. Allt med hund är härligt! Älskar allt! Kan inte förstå mig på människor som tänker: "att gå promenader varje dag är uppoffringen man får göra om man ska ha hund!". Uppoffring? Huh? Jag älskar att gå promenader med hunden, speciellt långpromenader! Visst är det inte superkul när regnet piskar och man är blöt inpå kroppen, men såna saker vägs så upp så otroligt mycket av dom bra stunderna! Och när jag tänker efter har regn-promenaderna hittills inte rört med ett dyft! Det finns inget dåligt väder - bara dåliga kläder!

Och det bra med hund är ju som sagt inte bara att man har en vän för livet samt en kelig soff-kompis. Nej, 50% av det roliga sitter ju i aktivering och träning! Jag lägger gärna ner 1-2 timmar om dagen på att aktivera Sixten när han blir stor sen, älskar att se honom utvecklas och det är otroligt upplyftande att han vill lära sig! Ååh, nu får jag tårar i ögonen igen.. Älskar min lilla hund! Vad skulle jag inte göra för honom? Min valp, min bebis, min bästa vän ♥




Glömsk som satan, ni får överleva!

Nu e vi hemma, Sixten är inne i livets svåra dilemma. Sova - som han verkligen skulle behöva! - eller ta reda på var den gudomliga köttdoften kommer ifrån. Just nu verkar det som om köttdoften kommer vinna ;). Han och Hjalmar höll ju igång i flera timmar, dom röjde runt under verandan! I början var Sixten lite osäker, men sen var han med på noterna och började hugga och brottas och gräva! När dom kom upp ur sitt gömställe första gången såg Sixten ut som Hjalmar! D.v.s brun! Sen dök dom nerr igen och lekte, och 1 timme senare kom Sixten upp - kritvit! Härligt för matte som slipper göra mer än att borsta :D.

Tyvärr är jag så glömsk så jag glömde kameran.. Men när jag tänker efter har jag inget kamera-sladd här ändå haha x).
Jag funderar nu på om jag ska beställa klicker från nätet, skulle också behöva beställa en godis-midjeväska som bara finns att köpa på internet. Om jag känner mig själv så kommer jag aldrig pallra iväg till djuraffären och inhandla en klicker, så det kanske går snabbare och lättare att beställa? Jaja, får tänka på det! Vi hörs!


Åldertabell

Hittade denhär på nätet! En tabell som visar hur gammal ens hund är i människo-år:

2 månader         14 månader 
6 månader           5 år 
8 månader           9 år 
12 månader      14 år 
18 månader      20 år 
2 år                     24 år 
3 år                     30 år 
4 år                     36 år 
5 år                     40 år 
6 år                     42 år 
7 år                     49 år 
8 år                     56 år 
9 år                     63 år 
10 år                  65 år 
11 år                  71 år 
12 år                  75 år 
13 år                  80 år 
14 år                  84 år 
15 år                  87 år 

Sixten är ju 4 månader, och man multiplicerar alltid hundens ålder med 7 för att få reda på människoåldern. Alltså är han 28 månader = 2 år och 4 månader! Då får jag med all rätt fortsätta kalla honom bebis, fy sjutton vad liten han e! Puss o kram!


Terror VS Miniterror

Go'morron allehöppa! Idag vart det tidig uppgång: 06.30 väcktes jag av en gnällande valp! Försökte väl få honom att somna om men det kändes lite taskigt när han behövde kissa! Så han fick mat och sen gick jag ut på 20-minuters promenad med honom. Sen dess har han sovit, och lekt lite. Senare ska vi åka och fika hos farmor, då ska han träffa Hjalmar a.k.a Terror! Första gången dom 2 träffades var dagen efter att vi hade fått Sixten - då blev han helt livrädd! Nu däremot är han rätt mycket tuffare, ska bli kul att se dom leka! Sixten har ju börjat gå under namnet Mini-Terror, så han ger nog inte upp så lätt får jag hoppas!

Och imorrn ska jag och Vicki till Gröna lund så jag kommer inte blogga så mycket, vi drar 12.30! Hörs senare!


Terror 8 veckor


Mini-Terror 9 veckor


Klicker eller inte klicker?

God morron! Vi vaknade 09.00 imorse, superskönt! Var ute på promenad och så, har lekt lite. Senare idag ska vi gå till pappa, och vid 13 ska han skjutsa oss till Victoria och Marley :D. Kulit kulit!
Men såhär ligger det till - igårkväll läste jag runt på olika sidor och fick en bättre bild av vad klicker är bra för. Visst kan man träna shejping utan klicker, men det är dels bättre att klicka när hunden gör rätt än att bara säga "bra!" för klicket låter alltid likadant, hunden fattar varje gång man klickar: "aha, så där ska jag göra!". Om man bara använder rösten så händer det lätt att rösten låter olika o.s.v. Och ja, sen måste man ju inte använda klicker i allt man gör med hunden, men det är ändå ett väldigt smart träningsredskap! Tänkte faktiskt se om jag kan åka till djuraffären här i veckan och inhandla en sån, så kan jag "klicka in" Sixten som det heter. D.v.s. klicka, ge godis, klicka, ge godis, klicka, ge godis. För att han ska förknippa "klick" med godis!

Så klicker får det bli! Men tills jag har inhandlat en sån får jag klara mig utan ;). Nu ska jag äta frosties och mjölk! Pusss!


     Hade inga nytagna bilder på Sixten tyvärr :/

Lånat tidningar

Hej och god mulen kväll alla från Stockholm! Klockan 16.00 idag, efter promenad och lek med Sixten, cyklade jag iväg till bibblan! Tänkte nämligen leta lite hundtidningar, helst Härliga Hund som vi snart prenumererar på. Och ser man på - man kunde låna alla nummer från 2009 och 2010 :D! Alla nummer var inte superintressanta, och jag visste inte om man fick låna allihopa på en gång, så jag tog 10 st. 5 från 2009 och 5 från 2010! Så nu har jag en del läsning framför mig!

I skrivande stund är mamma ute på tomten med Sixten, han har inte bajsat sen 15.45 idag! Sen tänkte jag ta upp min älskling i soffan och mysa lite med honom :). Imorgon kommer jag inte blogga mella 13-16 för då är jag hos Vicki på Sixten och Marleys 2:a dejt ;). Ska bli spännande att se hur han är hemma hos henne! Antagligen lika galen som vanligt över att få leka med en hund...

Nu ska jag läsa Härliga hund nummer 4 2009 om ni ursäktar ;P




Shejping

Tjodelu! Idag vaknade vi 09.20!! Så sent har vi aldrig vaknat! Guud så skönt det var :D. Inte för att jag har något emot att gå upp vid 8, ärligt talat, men 09.20 liksom! Är mest chockad över att Sixten inte vaknade tidigare!
Iallafall, vi har gått 2 långprommisar (en på 20 min och en på 30 min) och en kortispromenad på tomten på typ 5 minuter. Vi har lekt rätt mycket, han har sovit en del, aa men typ som vanligt! Fast jag provade en ny - skitbra - träningsmetod! Shaping! Man kan också skriva shejping, det är tuffare B-). Haha nej men det är så att när jag tränade "ligg" förut gjorde jag såhär:

(haha sorry för en otroligt ful bild...)

Alltså jag för godisen med en hastig rörelse ner mot marken och säger "ligg" när han lägger sig ner. Detta har resulterat i att han bara kan "ligg" med hjälp av den handrörelsen. Så jag provade shejping! Jag satt med en godis framför honom, och så lät jag honom komma på själv vad han skulle göra. Först provade han att sitta och kolla mig i ögonen, sen hoppade han runt lite och försökte ta godisen. Efter en stund lade han sig ner, då fick han godisen. Då förstod han och började lägga sej ner så fort jag tog upp godisen. Då lade jag till kommandot! Jag sa "ligg" så fort han lade sig ner. Och efter 3 minuter hade han lärt sig "ligg" utan handtecken! Så nu kan han det :D. Detta tränings-sätt ska man tydligen använda klicker till, men jag förstår inte varför? Hunden förstår ju uppenbarligen lika bra utan klicker!

Så, då vet ni det! Prova gärna själva - det är även en jättebra hjärngympa för hunden! Att den får komma på själv vad den ska göra för att förtjäna godisen, istället för att man visar genom att hålla en godis mot nosen på den hela tiden! Lycka till!

Hard work

Idag har man inte sett en skymt av himlen! D.v.s, det har varit molnigt hela dagen! Perfekt träningsväder :D. Så vi har varit på många promenader och även tränat en del! Han är jätteduktig på "stanna" nu! Jag säger "sitt" och "stanna" och backar sen 10-20 meter. Sen står jag och räknar tyst till 10 medans jag tittar honom i ögonen. Jag ser på honom att han fattar vad "stanna" betyder för han liksom rycker till och vill verkligen springa till mig, men vet att han måste vänta på signal. Så efter 10 sekunder ropar jag: "Sixten, kom!" och så kommer han rusande som en galen tjur! Det är jättekul att träna när han är så lättlärd :D.

Sen tränade vi lite kommandon också, det går asbra. Sitt, ligg och tass sitter ju som sagt skitbra nu :). "Sök" funkar också, jag gömmer lite godisar, kastar ut en del i gräset, och säger "sök"! Då sätter han direkt näsan mot marken och börjar arbeta, haha! Nej men "skämt åsido", det lär bli mycket liknande träning i veckan + ensamhetsträning! Tänkte också ta med han till "den stora vägen" och bara sitta och titta på bilar så att han vänjer sig!

Innan jag går måste jag bara få berätta en grej! Idag när jag och mamma satt på verandan med Sixten så satte han sig plötsligt vid grinden (som leder ut till tomten) och började gnälla! Jippiiii!!! 3:e gången nånsin som han säger till när han behöver kissa :D. Skitstolt matte hära, han är liksom bara 3,5 månader!

Nu ska jag gå! PUSS!






Härliga hund tidning!

Var i centrum och handlade lite mjölk o så till mamma, då passade jag på att kolla om det nya Härliga Hund-numret hade kommit ut. Jajjamensan, efter mycket letande hittade jag den gömd bakom FRIDA och Veckorevyn :D! Så nu har jag läst igenom den, älskar den! Jättebra tips och reportage och älskar alla fina hund/valp-bilder! Rekommenadation för hundägare, eller bara om du älskar hundar!

Härliga Hund
Nyaste numret!

Allmänt snack

Lite dålig uppdatering idag, jag vet, men till mitt försvar har jag inte gjort något speciellt med Sixten idag! Det är så jäklarns varmt så det känns bara taskigt att göra något annat än att gå korta korta skogspromenader och vila i skuggan på gräsmattan! Så det är typ det vi har gjort idag :). Även borstat och klippt klorna, det gick utan krux som vanligt! Eller ja, han busar lite när man ska borsta honom, men annars går det toppenbra! Imorgon ska det bli lika varmt så jag drar väl och badar en sväng, Sixten får tare lugnt här hemma med mamma! Nästa vecka dock, då det lär bli svalare, tänkte jag köra på som vanligt med lek o bus, långpromenader och träning :). Juste, har även mejlat en till valpkurs som jag anmält intresse till! Har mejlat 2 andra kurser också, varav den ena har svarat och skrivit upp mig på en lista över intresserade, men det är ju bra att ha några "back-ups" ifall att nåt går snett i nån kurs! Det är iallafall tänkt att jag ska gå på valpkurs i augusti :).

Puss på er, vi hörs!


1 vecka gammal bild!


Nya saker!

Jag och mamma var och storhandlade i Kungens Kurva i eftermiddags, då när vi var på ÖoB och City Gross kunde vi (jag) inte låta bli att kika in på djuravledningen. Självklart finns det alltid många anledningar till varför man behöver ditt och varför man behöver datt! Så 4 nya grejer blev det :). Puss o go' kväll!


Pipleksak i form av ett ben


Drag-kamps leksak som piper


Boll-i-snöre (alla hundar verkar ju ha en sån, så det var väl dax att Sixten fick va en i gänget!)


Plast-korvar i snöre


Massage-vante (bra att ta bort valppälsen med)

Trixarn här ;)

Regnet öser ner. Det regnar inte. Det är skyfall! Tur att Sixten och jag var ute innan det värsta regnet kom, han gillar ju inte ens att gå ut när det duggar -.-'. Nu sover han iallafall, och jag tänkte lägga ut en liten video som jag filmade tidigare idag - när Sixten gör lite "trix"! Detta är dom enda "trixen" han kan (sitt, ligg och tass) men sen kan han ju typ "sök" och "stanna" lite också! Men skitsamma, här visar vi lite trix som han kan!

(Jag vet att det inte syns så bra, jag upptäckte det efteråt...)


RSS 2.0