En härlig natts sömn

Hej hej o gomorron! Idag börjar jag 10.05, gör det varannan tisdag, asnajs! Gick ut 30 min med Sixten och nu käkar jag frulle. Fy vad dåligt jag sov inatt! Sixten kom upp till mig vid 2-3 när pappa skulle lägga sig, och pappa hade kissat Sixten och så. Han sov väl en timme sen började han gnälla. Jag fattade ju att han inte behövde gå ut så jag klappade honom lite tills han somnade. Det varade ju till klockan 5-6 ungefär, då ville han gå ner igen. Herre min jösses... Men när jag lyckades få honom att somna igen sov han tills vi skulle upp 8.30. Men inatt sover han hos mamma!!

Idag ska vi inte göra något speciellt, ha det mys :). Det är bra väder så det blir helt klart långpromenad sen! Vi höres!


Terror och mini-terror

Hej hej o gokväll! Idag efter långpromenaden och middagen åkte jag, pappa och Sirre (pappas nya smeknamn på Sixten x)) till farmor och farfar för att fika. Han fick leka lite med Hjalmar, och "gammelgubben" Arne som är schäfer fick inte va med :(. Men de hade kul, dock märks det varför Hjalle kallas för terror! Sixten fick inte en lugn stund ;). Fast jag måste ändå säga att han retades en del han med...

Vi hade mysigt, åt kakor, pratade och kollade på filmen från Karibien 2010! Sixten och Hjalmar röjde runt ute på tomten och sen inne i vardagsrummet. Nu när vi varit ute på kvällprommisen har Sixten slocknat ;). Han kommer förhoppningsvis sova gott hela natten! Det brukar ju vara så här hos pappa, att han hoppar ner efter en stund och går ner till pappa. Tror det beror mest på att han hör att pappa är vaken, och det är ju mycket intressantare än att sova såklart ;).

Vi får se hur det går! När vi åkte till/från farmor o farfar satt Sixten första gången i bakluckan! Han sitter ju alltid i sätet med mig, men nu när pappa har köpt ny bil så får alla hundar vara i bagageutrymmet. O det gick bra, han pep lite några gånger, men verkade lugnt allt som oftast!

Vi synes imorrn :). PUSS!


Rulla runt

Tidsinställt inlägg

Berättade ju igår att jag lärde Sixten att rulla runt utan handrörelse och utan att nafsa mig i händerna? Tyvärr raderade jag filmen som jag spelade in när jag gjorde detta, så igår kväll gjorde jag en ny där jag sammanfattade de 3 stegen jag använde mig av:

1. Få Sixten att rulla från ligg med liten handrörelse
2. Få Sixten att rulla från ligg utan handrörelse
3. Få Sixten att rulla från sitt/stå utan handrörelse

Enjoy :)


Sixten kollar teve

Älsklingen :) ♥



Hoppas verkligen jag får en kamera i födelsedagspresent, det börjar bli tröttsamt att bara använda mamma kamera, som iochförsig fungerar hyfsat för att va så gammal, men man vill ju ha en ny och egen kamera ändå ;). Skrev det på min önskelista som jag skickade i mejl till alla släktingar, så man kan ju tycka att nån borde känna sig lite extra snäll.. Om jag har en sån supersnäll släkting så kan ni se fram emot många fler bilder på Sixten i vinter! Kram!

Grattis på halvårs dagen ♥

Grattis till min lilla älskling! Igår fyllde han ett halvt år :D. Min gulle har det gått så fort? 4 månader... Herregud! Han växer så det knakar, och för varje centimeter får man bara mer att älska! Ser fram emot minst 10 år tillsammans med honom, som utan tvekan kommer att bli de 10 bästa i mitt liv ♥.


Söndag 25/9

Hej hej :). Precis som vi planerade igår blev detta en slappsöndag! Med all rätt eftersom både jag och Sixten hade fullt upp igår. Medans jag hade 3 timmar dans var han och mamma hemma hos mormor och morfar där han lajjade runt med deras grann-hundar, jättekul! Enligt mamma verkade han trivas där, bra eftersom han kommer tillbringa sina torsdagar där nu en tid :). Det enda negativa var att när han kom dit så kissade han på en stol!! Mamma blev helt chockad, han har ju inte kissat inne på flera månader. Men eftersom han nyss blev könsmogen så har det väl med det o göra, vi får bara hoppas att det inte händer igen :S.

Men till idag då; vi började dagen lite långsamt, Sixten var ute med mamma medans hon fixade i trädgården lite och sen när jag kom upp tränade vi lite. Först gick det bra, jag lärde Sixten helt att rulla utan handrörelse och nafs i hädnerna! Men typ 40 minuter senare när vi gick ut på tomten och skulle träna slalom gick det baajs! Självklart kräver jag inte att det ska gå bra varje gång, han är ju dessutom lite i trotsåldern :P, men det var ju inte kul för den delen :(. Jaja, senare på eftermiddagen gick vi långpromenad á 1 timme, det gick super :). Vi "småtränade" lite stanna och sitt och så på vägen, gick också bra. Och sen lekte vi runt på tomten och nu har han sovit ända sen klockan 15 typ! Helt död ;).

Puss o kram!


Morgondagen

Gokväll! Sitter och kollar på film medans Sixten sover på mina fötter :'). Försöker planera lite vad jag och Sigge ska göra imorrn, ska ju bara va hemma liksom. Detta är väl vad jag har kommit på hittills:

- gå långpromenad i skogen
- träna och filma slalom
- träna och filma stanna kvar
- träna och filma rulla runt

Varför jag ska filma så mycket är dels för att det är kul att lägga ut på bloggen, men mest för att det är så himla bra att se hur man gör när man tränar! Så kan man korrigera sig själv och se vad man gör fel o.s.v!
Men det ska bli en chill-söndag imorrn, med en del plugg men ändå lite träning. Ska träna rulla runt för han kan fortfarande bara göra det om jag gör en rörelse med handen, och dessutom nafsar han på min hand samtidigt som han rullar :O. Jag måste ha omedvetet berömt när han gjort så!

Nu blir lite mer film och sen sängen! PUSS!


Såhär hittade jag Sixten för några dar sen - sovandes på min tröja! Naw ♥

Spår?

Hej o gomorron :). Mamma o Sofie åkte och shoppade och Sebbe är hos sin pappa Peter så det är bara jag och Sixten hemma! Skulle kanske ha följt med till SKHLM med dom andra, men jag måste plugga :(. Jaja, mer tid för min älskling bara! Tänkte vi skulle pröva ett lättare spår! Inte blodspår eller så, men personspår. Läste nånstans att det är bra att börja med det, och det går till så att man går rakt fram ca 50-70 meter och där spåret är slut lägger man en leksak, och sen tar man ett skutt åt sidan och går i en halvcirkel tillbaka till hunden. Ska prova iallafall :). Har ingen spårsele, men jag tror inte det är så viktigt första gången! Men jag ska nog köpa en sån så småningom, jättebra aktivering med spår ju :).

Annars så ska jag träna lite på stanna kvar idag, och så blir det väl lördagsmys och lek ♥.
Puss o ha en bra lördag!


Nyvaken puffe :') ♥

Kortis

Hej hej :). Idag har jag inte gjort nåt med Sixten alls, mamma är ledig fredagar så hon gick ut morgon, lunch eftermiddag! Ikväll ska jag gå en runda minsann!

Borde också ha filmat slalom idag, men när jag skulle sätta igång dog kameran :O. Gör det ikväll/imorrn iallafall!

Puss o kram!

Sunrise

Såhär vacker utsikt kan man ha när man är ute på promenad klockan 7! Bilden är tagen någon gång i veckan när jag och Sixten stannade lite för att titta på soluppgången :) ♥


Jag kan SJÄLV!

Hihi, en gullig video där Sixten bestämde sig för att torka sig utan mattes hjälp! Lade bara ut handduken för att börja torka hans tassar och mage, och då började han hålla på såhär! Var bara tvungen att hämta kameran ♥.


Torsdag 22/9

Halli hallå rumpnissar! Idag efter skolan gick jag och Sixten ut på långpromenad i skogen, men det tog bara 30 minuter! Jag är helt säker på det var en runda som borde ta 50 minuter! Men det är klart, både hunden och jag gillar bättre att gå i skogen än på trottoarer!
Vi tränade iallafall inget speciellt, men som vanligt blev det små-aktivering under promenadens gång (hoppa upp på stenar och stockar, balansera på fallna träd, söka godis, träna stanna). När vi kom hem tränade jag lite slalom och nu är det på god väg! Ska filma så ni får se hur det ser ut :D.

Men ja, annars har det varit lugnt, har har sprungit lite på tomten, lekt med sin snacky-ball och så! Inte mycket att säga, för jag har mest pluggat hela eftermiddagen :S. Men vi höres imorrn! PUSS!

Idag på promenaden



Hösten på G1

Haj haj! Nyss tillbaka från en lång skönt promenad - 1 timme :D. Men vi promenerade inte hela tiden, mest lullade vi runt i skogen och tränade en del också. Först lärte jag honom targeting på ett burklock, att han skulle nudda locket med nosen för att få godis. Sen använde jag denna metod för att lära honom slalom! Även detta är taget från http://shriox.blogg.se! Det gick jättebra, behövde bara locket första gångerna, sen gick han genom benet direkt! Han kan inte gå "slalom" än, så fort går det såklart inte! Men när jag tar ett brett steg framåt går han direkt igenom och ställer sig i väntan på belöning på andra sidan :).

När vi tränat lite i "skogen" (mer som kullar med lite träd) kom vi ut på några fält - inte dom jag snackade om förut - och där hoppade vi runt lite innan vi kom ut i området igen, och sen var vi typ hemma! Vi hade i skogen och på fältet långlinan, så att bebben fick springa o nosa lite. Gick som vanligt bra, inga konstigheter där!
Men nu ska Sixten snart få mat sen ska hans söta snälla matte plugga SO! Kram!







Photoshop

Hej hej! Sitter på bildprofilen (dööör vad tråkigt) och håller på med photoshop. Aldrig gjort det förut, det tog ett tag att lista ut hur man färglade saker och så :P. Men nu kan jag det och jag gjorde ett litet "kollage" med Sixten som modell :)



Den första blev bäst och den sista blev sämst ;P. Men vi hörs senare! PUSS!


Slalom between da legs

Som några kanske har sett på min andra blogg så har jag håltimme tills 10.05. Snark. Nej då, det är as-chill! Ska ta ut Sixten innan jag går också, vare sig det behövs eller inte. Vi kan ha lite race på tomten så sover han nog gott tills 11.30 sen då jag kommer hem igen.

Efter skolan sen (slutar 16.00 -.-) ska jag ta med hund och långlina till dom stora fälten och träna! Har lite brist på idéer, dom vanliga grejerna (inkallning, stanna, stanna kvar, apport m.m) gör jag tillräckligt hemma i vardagsrummet, på vanliga asfaltspromenader, i skogen på lunchen och så. Så jag tänkte att jag ville pröva någe nytt, och efter att ha sett på http://shirox.blogg.se så bestämde jag mig för att försöka lära honom slalom mellan mina ben! Klickern och godispåsen hänger med såklart ;).

Hade gött, det är ju bara 3-4 dagar tills helg!

DET SKA BLI MER BILDER SNART, IMORRN FÅR NI BILDERNA JAG FOTAR IDAG!

Kvällsaktivitet

Gokväll :). Skönt att ha pluggat klart för kvällen, då har man desto mer tid för hunden och annat!
På kvällspromenaden gick jag ut i "fåris" (den glesa skogen precis bakom mitt hus, den var förut en fårhage = namnet fåris) och lekte väldigt mycket, hade med en leksak.

När vi kom hem släppte jag honom på tomten, så himla skönt att ha tomt! Han springer ju verkligen av sig där :D. Så nu hade han som vanligt med sig en pinne i munnen från skogen och jag tänkte öva "loss" lite, så utan godis eller leksak i handen sa jag loss, och chockerande nog släppet han pinnen rakt av! Genast kastar jag iväg hans älsklingsleksak och leker med honom, samtidigt som jag tränar apport. Han blir bättre och bättre på att släppa leksaken framför mig när han har apporterat, man behöver inte säga "loss" varje gång längre! Att komma på apport är inga problem, det gör han 10 gånger av 10 skulle jag vilja påstå ;).

Nej men nu lät det som om vi hårdtränade hela eftermiddagen, och det gjorde vi väl kanske, men som ni kanske förstår så var det hela uppbyggt av lek, att springa efter bollar och ha dragkamp är ju inte världens hemskaste träningssätt enligt Sixten ;).
Och just nu, för någon minut sen, provade jag att se om Sixten kan söka efter leksaker också, inte bara godis - och ser man på: han nosade som sjutton och efter 20 sek hade han nosat upp bollen som låg i min toffla :).

Puss o hej :)


Tennisbollar ♥


Måndag 19/9

Med tanke på dagens ösregn bestämde jag mig för att inte gå till fälten och träna, det är nog sjukt lerigt där :S. Så jag gick en vanlig promenadrunda och på hemvägen hämtade jag Sebbe på dagis. På den promenaden övade jag lite på "stanna!" alltså stanna upp på kommando. Det går jättebra nu, på en raksträcka där det varken var människor eller hundar släppte jag kopplet i marken så att han gick lite längre fram och även inte hade riktigt koll på vad jag gjorde och så sa jag "stanna" och han stannade och tittade på mig direkt :).

Men lite senare ska jag ta ut Sixten och leka på tomten, träna lite apport och låta honom springa o så. Mamma kanske ställer upp som fotograf ;).

Men nu blire project runway och plugg för mig! CHAO!


Åkte inte till farmor o farfar...

Men Sixten mår ganska bra ändå :). Får se om det blir nån annan gång.. Försöker tänka vad vi ska göra imorrn.. Vi ska nog ta långlinan och går till fälten där vi tränar lite inkallning och kanske lite enklare saker som "stå" och "loss", har inte gjort det på ett tag.
Vet inte varför jag skrev detta inlägg, men iallefall så får ni nog lite mer bilder imorrn :D. PUSS!


Hej jag heter Sixten

Och jag är söt O:)



Söndagsutflykt?

Puh, go morron alla! Just nu e Sixten ute på morronpromenad med mamma, men senare (efter att jag vart i stan) ska vi kanske till farmor och farfar så att han får leka med Hjalmar! Måste bara höra med farmor att det går bra :P. Men det tror jag! Ingen av dom har ju speciellt många valp-kompisar, så man får ju utnyttja att dom ändå har varandra och kan springa av sig tillsammans!

Tar med mig kameran iallafall och ser om jag kan få några bra kort, men dom brukar mest röja runt under verandan så jag lär väl antagligen inte få några kort ;P. Pusss!


Lördags-mys

Gokväll alla! Idag har jag och Sixten haft lördagsmys! Vaknade upp med en liten lurve bredvid mig, mamma tog ut han och gav han frukost, sen kom han in igen och somnade bredvid mig :'). Vi typ 11 gick jag upp och åt frulle och sen satt jag vid datorn en stund. 12 typ gick jag och Siggebigge ut med långlinan i skogen! Tränade lite inkallning och lekte ganska mycket. Lite senare drog jag på dans, och sen gick jag, Sixten och mamma ut på kvällspromenad i kvarteret medans Sebbe cyklade bredvid. Myspysigt var det :). När vi kom hem för en stund sen röjde Sebbe och Sixten runt i vardagsrummet och nu har Sixten somnat mitt på golvet! Gullen ♥.

Spelade in trix-videon idag, ska redigera den lite smått så kommer den ut ikväll! PUSS!


Give.. me.. the ball!!!


Hallelujah - it's Lördag

Good morning Sweden! Vaknade typ halv åtta -.-. Men det gör inget, jag ligger kvar i sängen och hare bra :). Dessutom kommer jag hinna med mer saker!
Ska bl.a. gå iväg med Sixten i långlinan till ett par fält som ligger en bit bort, så får han springa av sig ordentligt. Och så ska jag filma trixvideon :). Dessa "trix" kommer vara med:

- Sitt
- Ligg
- Rulla runt
- Tass
- High Five
- Upp med händerna

Sen kanske jag också visar apport och loss, och kanske stanna. Får se vad vi orkar!

Kiss n' hug!


"Du kan inte ta mig!"



Haha hör ni hur mycket jag säger "potsipoo"?! Typ 5 gånger!


HELG!!!

Yeees äntligen! Nu är det helg, och jag har massamassamassa tid för min bebis :). När jag gick hem från skolan mötte jag oväntat mamma och Sixten, på väg att hämta Sebbe från dagis. Jag hängde med och sen kom jag hem 20 minuter senare kanske. Då gick jag ut på tomten med Sixten en stund, filmade en liten film som kommer ut ikväll! Fotade även en del, och busade med lillskiten såklart ;).

När vi kom in gjorde jag en egen leksak till Sixten. Tänkte fylla hans snacky-ball (aktiveringsboll som pluppar ut godis om man rullar på den) med lite godis men jag hittade den inte! Så då tog jag en av hans tennisbollar och skar av yttersta kanten och lade i några hundkex:
 
Den har han hållt på med i 30 minuter nu! La i 5 kex som han skulle kunna få ut om han rullade bollen ihärdigt, och han har genom att begrava tungan i hålet fått ut 3 x).

Nu ska jag klippa ihop filmen och förminska lite bilder! Puss!


Kärlek ♥

Min vovves ovanor

Usch, plockade nyss bort en fästing på Siggebigge :S. Värsta stället man kan tänka sig också: Precis ovanför ögat på ögonlocket! Men lilla älsklingen satt stilla hela tiden och var jätteduktig :').
Idag efter skolan gick jag en runda jag aldrig gått förut, på typ 40-45 minuter. Det gick bra, lite blött bara!
Sixten har börjat få en ovana nu som han aldrig har haft förut! När man springer och leker och jagas så nafsar han en i vaderna/hälarna :O. Självklart slutar leken omedelbart när han gör så och jag säger till honom, men såntdär trodde jag bara små valpar höll på med! En annan grej han alltid gör (och alltid har gjort iof) är att han drar fram en massa skor från skohyllan när man inte är hemma! Detta är ju lite svårt eftersom han typ aldrig gör det när man är hemma, hur ska man då säga nej?!

Men jaja, en sista ovana han har är att han ibland hittar typ tidningar och sånt och biter sönder när man inte är hemma :S. Det har inte hänt nu på ett tag, men några gånger! Inte kul :/. Även där kan man ju inte korrigera eftersom man aldrig ser honom göra det!

Dock är det superskönt att han aldrig skäller! Han skäller nån gång i veckan typ! Och gångerna då han skäller kan vara om han ser någon människa som beter sig underligt, typ åker inlines eller viftar med ett paraply eller så. Han kan också skälla till när man leker med honom, asså springer och busar. Och så har det hänt någon gång att han morrat till på teven.
Men som sagt, jättesällan det händer!

Puss och godnatt ;)

Dom bästa månaderna i mitt liv ♥

Min älskling. Kommer ihåg den 27 Maj. Vi åkte 2 timmar till Kumla och där var du, liten och nyvaken. Stolt som en tupp bar jag dig till bilen och höll i dig medans du nyfiket såg dig omkring. Vad var dethär för roliga människor?
Och sen, känslar när du somnade i mitt knä för första gången var värd allt guld i världen. Du var min, det visste jag redan då. Hur liten du var förstår jag inte förräns nu. Då fick du plats i två händer, nu tar du upp hela famnen! Så som jag ser det är det bara mer att älska!

Nu har vi haft dig i 3, snart 4, månader. När jag tänker på alla år vi har framför oss fylls jag med glädje, och det finns bara en sak att säga: Jag älskar dig ♥


Skogsmullar!

Tjänare tjänare! Idag är en häärlig onsdag! Skolan var väl inte hallelujah men när jag kom hem från skolan var det minsann superkul! Det var fint väder och jag hade en promenadsugen vovve som väntade hemma. I början satte jag upp en "regel" att man inte ska hälsa på Sixten när man kommer hem, för då kommer han bara sakna en mycket mer. Ja, den regeln sprack ju ganska fort. Men vad ska man göra när världens lyckligaste hund kommer rusande och kråmar sig och bara kräver ens uppmärksamhet? Man har ju inte hjärta att säga nej till en liten puss-stund då!

Iallafall, jag tog med mig spårlinan och gick upp mot skogen. När vi kom till skogen bytte jag koppel mot lina och började promenera! Först gick sixten som han brukar göra i koppel, vid min sida eller lite framför mig i slak lina. Men efter en stund började han nosa lite mer, ta lite större avstånd och så! Bara bra förstås, det är ju därför han har lina och inte koppel! När han strosade iväg lite sprang jag iväg och gömde mig, och så fort han hittade mig fick han massa godis eller så började vi brottas och jagas :). Allt för att han ska ha mer koll på mig, och detta utan att vara rädd för att matte ska försvinna, utan för att han vet att "när matte försvinner har hon något skoj på gång, bäst att hänga på!"
Efter en stund band jag linan vid ett träd och så tränade vi lite "stanna kvar". Hela promenaden blev det automatiskt en del inkallningsträning.

Hela promenaden gick på 50-60 minuter, jättemysigt :). Nu är han ju snart 6 månader så vi börjar gå längre och längre promenader! Kommer ihåg när han var mindre och jag gick våran nuvarande kisserunda på 10-15 minuter. Det hade tagit 50 minuter och jag var jättestolt över att vi hade gått så långt hahahah x). Ja, han har sannerligen utvecklats sen han kom hit till oss!
Men nu har han lekt en stund och har lagt sig för att sova! När han vaknar tar jag ut honom så att han får kissa och springa lite på tomten, så går mamma ut med honom längre ikväll.

Puss o kram!




Bilder från igår


Min gulle ♥

Nu ligger min gulle och sover bredvid mig i soffan :). Är inte lika upprörd längre över det som hände på kvällspromenaden, känns tvärtom skönt att det hände nu och dessutom gick bra, för med tanke på att vi har väldigt mycket rådjur där vi brukar gå så hade detta hänt förr eller senare. Nu vet jag ju hur pass stark hans jaktinstinkt är och att han inte lyssnar när den tar över, så nu kan jag anpassa inkallningsträningen efter dethär!

Imorrn tänkte jag faktiskt sätta på han spårlinan och dra ut i skogen :). Någon dag ska jag lägga ett mat-spår också. Man gör så att man lägger torrfoder och vatten i en plastpåse och blandar/skakar om noga. Sen gör man ett litet hål i påsen och låter vattnet rinna ut i ett spår. I Slutet av spåret lämnar man maten som frukost, lunch eller middag!

Puss o kram ♥


Mitt livs värsta promenad

Usch och fy fan. Idag gick jag mitt livs hemskaste promenad och jag är fortfarande chockad. Ska försöka berätta alt som hände:

Idag på kvällspromenaden gick vi ut i skogen, tänkte han skulle få vara lös lite. Så det började som vanligt, han var mig hack i häl och vi gick på stigen. Så plötsligt brakar det till i buskarna och två rådjur springer förbi. Självklart tog jaktinstinkten över och han stack iväg. Han hann dock inte långt, utan rådjuren försvann och jag kallade in honom. Jag gick typ 5 minuter med han i koppel, tills det verkade som om han hade glömt rådjuren. Då släppte jag honom och vips var han på väg bortåt. Jag hade honom inom synhåll och försökte ha is i magen, så jag ropade på honom så att han kollade på mig, sen tvärvände jag och rusade bort. Men det sket ju han i, terrier som han e. Så jag gick efter åt det håll jag trodde att han hade gått, jag tänkte att så långt kan han ju inte ha kommit. Men jag gick och gick och han var ingenstans. Snart började jag ropa lite försiktigt, och jag hörde hur min röst blev mer och mer hysterisk. Jag började springa och tänkte att jag kanske hade gått åt fel håll. Dom hemskaste scenarierna spelades upp i mitt huvud medans jag sprang, och så plötsligt hörde jag det. Ett skall! Och det där skallet skulle jag känna igen var som helst, det var ju min lille Sixten som skällde! Jag fortsatte ropa och sprang åt hållet som skallet kom ifrån. Till slut fann jag honom, skällandes på ett träd som vajade i vinden... Han kom fram till mig som om allt var som vanligt, och när jag hade kopplat honom började jag störtgråta. Jag satt där i kanske 10 minuter tills jag bestämde mig för att gå hem.

Jag pratade med mamma om det och först tänkte jag att jag skulle kunna träna bort hans jaktintresse, men efter att ha läst i olika forum så bestämde jag mig för att bara skita i att ha honom lös i skogen och köra på långlina istället. Med tanke på att han faktiskt har en del jakt i sig och dessutom är en väldigt självständig ras så känns det inte lönt det att lägga ner en massa tid på att kunna ha honom lös, när han ändå bara brukar gå lös ett par gånger i veckan och då inte ens "springer av sig". Tror att han kommer få ut mer av att gå i långlina än av vad han brukar få när han är lös och ändå bara går bakom mig. Nu kommer jag istället börja träna inkallning dagligen så att han eventuellt kan vara lös på andra platser; fält, ängar m.m.

Det var "bara" det, som ni kanske förstår blir det ingen trixfilm idag... Vi hörs!

Solstrålen

Hej på er! Idag efter skolan gick jag och Sixten promenad till centrum. Där stannade vi en park och tränade lite, det gick helt OK. Det blev dock inte så länge för regnet piskade oss i ansiktet och varken Sixten eller jag var särskilt sugna på att stanna. Så det bar av hemåt igen, genom skogen så vi slapp regnet. På vägen hem tränade jag lite stanna kvar och lite fot. Och sen när vi kom hem regnade det inte längre så då drog jag fram agility-tunneln och tränade lite. Det går bättre och bättre :). Ska senare filma videon då Sixten visar lite trix han kan, och så blir det kanske lite med "agility" så att jag kan fota ev. filma!

Åh, jag älskar min lilla puppenuppe så himla mycket, älskar att ha hund! Det är ju han som lyser upp den regniga vardagen, det är ju han som gör att jag kliver upp på morgnarna! Haha, låter som värsta depparn, men han är verkligen min solstråle i livet. Älskar min bäbis ♥.

Puss hörrni!


Stopp i lagens namn!

Hej hallå! Håller på och försöker lära Sixten stanna, alltså inte stanna kvar utan bara stanna upp liksom. Det går väl bra antar jag, han har inte riktigt greppat själva kommandot än, men vi har ju inte tränat så mycket på det heller!
Så denna eftermiddagspromenad tränade jag alltså stanna men också lite "plötsliga" sitt och ligg och lite fot. Det går också bättre och bättre vid hundmöten, jag har börjat att springa och leka med honom så fort han ser en annan hund, så nu börjar han så smått koppla hundmöten med kontakt med matte! Denna promenad mötte vi ingen hund, men imorse gjorde vi det och som sagt går det mycket lättare att få med honom än vad det har gjort förut.

Så nu ligger bäbis och sover och lite senare ikväll kanske vi tränar lite apport och loss. Det här med inkallning, att han ska komma till min hand och nudda, skulle vara så mycket smidigare med en stor hund. Då skulle ju hunden komma in till ens sida vid inkallningen liksom. Men Sixten är ju så liten så jag måste sitta på huk för att han ska fatta att han ska komma och nudda hande x). För om jag bara ropar hit, då kommer han kanske 50% av gångerna. Men om sitter på huk och sträcker fram knytnäven kommer han minst 90% av gångerna! Så jag ser med andra ord ganska knäpp ut när jag kallar in honom ;).

Puss o kram imorrn lovar jag att jag ska filma en video med Sixtens trix! Inkallnings-videon får bli nån dag med finare väder...


Badad bebis



Hallihallå! Igår badade vi Sixten med schampo och balsam :). Först tyckte han det var obehagligt men efter en stund fann han sig och stod stilla. En stund låg han t.o.m ner!
Efter duschen fick han torka lite ute på verandan. Det är otroligt kul att titta på nybadade hundar! Han rusade runt som en galen och gned sig mot golvet och rullade och hade sig :P.
När han var halv-torr tog vi fönen och blåste honom 110% torr! Det är ju extra viktigt att han blir torr eftersom hans ras har hud-problem o så :/.

Vi ses senare! Puss!








Godis för hela slanten

Efter valpkursen idag drog vi en sväng till Farsta och köpte lite grejor:


Hundschampo och balsam som tydligen skulle passa raser som Westien, som har känslig hud och lätt får eksem




Hundgodis var billigt, så vi bunkrade upp oss för ett helt år ;)


Sista valpkurstillfället

Hej alla! Idag var sista valpkurs-tillfället, och det gick riktigt bra!
Först övade vi på att hundarna skulle sitta stilla när man hälsar på människor, det gick suveränt! Sedan gick vi en liten bana där man skulle stanna vid koner och göra olika saker (sitt, stanna, ligg m.m) och det gick också bra :). Sen gjorde vi en sök-övning där man sprang iväg och gömde sig bakom en kulle medans instruktören höll i hunden, och sedan skulle hunden hitta sin matte/husse. Det gick jättebra, trodde Sixten skulle vända och leka med sina kompisar, men dom sa att han rusade rätt efter mig!

Och som avslutning körde vi en inkallningsövning. För första gången rusade han som en galen till mig på första försöket! Precis som nästan alla andra valpar har gjort från första gången, men jag är glad ändå ;D! Perfekta avslutningen på kursen! När han blir lite äldre ska vi väl gå en vardagslydnads-kurs också.

Och nu är Sixten dö-trött, han sover som en stock! Ska väl dra med mig mamma ut på promenad senare oxå. Vi hörs! Puss!


Skumbanan

Hej o gomorron! Snart går jag till skolan, tänkte bara dra för er en snabbis om hur min dag kommer bli:

Efter skolan kommer jag gå ut till fasankullarna med Sixten, släppa han lös och träna lite allt möjligt. Apport, stanna kvar, inkallning och så. Sen ska jag åka till centrum, och när jag kommer tillbaka lämnar jag Sixten hem till mamma. Och så ses vi (jag o sixten) inte förrän imorrn :'(. Puss o kram!

Torsdag

Hej hallå :). Idag efter skolan tog jag med Sixten och Nixon ut på långprommis i skogen. Släppte Sixten lös och lät han springa lite (vilket för honom betyder att gå och nosa mig i hälarna ^^). Det gick bra o så, och när vi kom hem lät jag båda vovvarna göra lite trix med k-flingor som belöning ;P. Och nu har Sixten lekt lite med sina leksaker, och nu sover han i soffan :) ♥. Sen ska ju jag iväg på Zumba så då får han klara sig själv! Ikväll när vi ska sova förresten så ska jag öppna min balkongdörr. Sixten vaknade och gick ner till undervåningen igår natt för att det var så jävla varmt i mitt rum antagligen, men jag fattade det inte förräns idag. Så som sagt, inatt sover vi i ett svalt rum!

Har inte mycket mer att säga. Vi får se om jag bloggar lite sen :). Puss! 

Vilodag

Hejhej! Idag har Sixten och jag vilo-dag. Är seriöst rädd att jag snart kommer bränna ut honom, han får mer aktivering än många vuxna hundar. Så jag försöker ta det lite lugnt med både fysisk & psykisk träning, iallafall några dagar i veckan. När han är vuxen sen kan jag träna mer :). Mamma är rädd att han får för lite aktivering, bara för att jag nu tar det lite lugnt. Försöker intala henne att han är en valp och inte klarar av allt för mycket, vet inte om budskapet gick fram riktigt -.-.

Men vi har förutom promenaderna lekt väldigt mycket idag. På lunchpromenaden släppte jag honom lös på tomten och jagade runt honom där lite, och nu på eftermiddagen rullade vi runt i skogen som två galningar och pussades och brottades :'). Blir som sagt ingen träning idag, har tränat ganska mycket redan denna vecka!

Vi höres och synes hörrni! Pöss!

Utflykt till folkmassan

Tänkte att Sixten skulle få lite miljöombyte idag så vi tog bussen till ett folkpackat centrum! han behöver ju egentligen inte träna på sånt, han är hur lugn som helst! Men vi gick iallafall runt där, lite i parken och så till kyrkan fram-tillbaks. Efter en timme tog vi bussen tillbaka :). Även det gick bra, han somnade i mitt knä ♥.

Och nu på kvällen har han sovit som en stock! Tränade imorse lite på "loss" igen, det går väl bra.. ibland ;).
Imorrn ska vi inte träna något speciellt, vi ska hem till pappa och sen ska jag iväg och dansa med Amanda & Anna. Men annars i veckan ska jag väl träna mer på "loss" (vill verkligen att han ska kunna det! använtbart i många sammanhang!) sen kommer jag väl träna apport också, och att han självmant ska släppa leksaken när han kommer in till mig. Sen har jag också fått lite kommentarer, från min trogna släkt och familj, och dom vill se video med inkallning och/eller trix! Så i helgen ska jag filma :).

Puss och kram hörrni!


Sebbe har kommit in i tonåren och jag ser allmänt cepe ut...


High Five!

Jippii, hihi ^^. Igårkväll ville jag lära Sixten High five, och det tog max 30 sekunder innan han kunde det! Jag höll bara upp handflatan och han gjrode direkt high five! Då sa jag "high five!" och gav godis. Sen dess har han kunnat kommandot :).



Idag så har det väl varit en vanlig måndag! Mamma som började sent gick ut morgonpromenaden, sen gick jag hem på lunchen och efter skolan drog vi ut i skogen! Jag tränade sitt, ligg och lite trix och stanna kvar. Jag testade att säga stanna och gå iväg och gömma mig någon sekund, sen komma tillbaka och ge godis och beröm och så. Det gick jättebra, han satt snällt kvar på samma plats!
På hemvägen mötte vi Jennifer och jag fick hänga med hem till henne och hämta en agilitytunnel modell mindre :D. Jättebra, nu måste vi träna flitigt för hon ska själv få en valp om 3 veckor och vill såklart ha tillbaka den då :). Men vi kanske kan bygga några provisoriska hinder här hemma tills jag får ihop pengar till några riktiga!

Så nu i veckan ska jag väl träna lite olika saker, tänkte verkligen satsa på att lära honom loss! Och också kommandot apport, för han kommer nästan alltid tillbaka med leksaken men det är ju bra om man har ett kommando också.

Puss, ska ut och testa agility-tunneln nu :D!

Ny design :D

Som ni ser har jag ny design! Kommentera gärna!

Kvällsbus!

Hej hej :). Tidigare ikväll/eftermiddag gick jag, mamma, Sebbe och Sixten iväg på en promenad i kvällsolen! Jättemysigt, vi stannade på en liten konstgräsplan där mamma & sebbe lirade boll och jag och Sixten busade runt! Efter någon minut blev han trött och lade sig i skuggan x). Men det var mysigt, sen gick vi en kort runda i skogen och sen hem. Jag tycker ni är dåliga på att kommentera, ni skulle ju välja vilken video jag ska göra! Sätt igång, annars bestämmer jag själv...

Puss o så ses vi imorrn :)








Kräftskivan igår!

Tja! Kräftskivan igår tänkte jag skriva lite om. Mamma och Sixten kom till centrum efter min dans och vi gick till bussarna. Då visar det sig att det är en kvart tills nästa buss kommer, och efter den bussen skulle vi ändå bli tvungna att gå 15 minuter, så vi bestämde oss för att gå hela vägen istället. Det tog väl kanske 30 minuter? Och bra för Sixten att bli lite trött innan han kom till allt stim och stoj! När vi kom dit var det nosa, nosa, nosa och utforska, utforska, utforska! Det blev inte så mycket "hålla koll" på honom, för när vi satte oss och åt var han under bordet :). Han slocknade efter ett tag och sov sen korta stunder hela kvällen. I övrigt var han lugn, han rusade inte runt eller så utan som vanligt var han sten-cool :). Och när vi sen fick skjuts hem av min morbror och hans tjej sov han som en stock! Samma sak när vi kom hem. Nussegullen ♥

Han var lite svår att få bra på bild...








Till slut slocknade han!


Vilken video vill ni ha?

Tänkte att det var länge jag lade ut en video på min bäbis, så ni får bestämma vad videon ska handla om!
Dessa saker kan ni välja mellan:

- Inkallning
- Stanna kvar
- Gå fot
- Trix (sitt, ligg, tass, rulla, upp med händerna)
- Be om lov-träning
- Lek

Eller skriv något själva som ni vill att jag ska lära Sixten, och filma samtidigt!

Ser fram emot att få se vad vi ska få göra ;)


Fullt upp lördag

Tjaa! Idag hade jag valpkurs 10.00. Det gick faktiskt bra, vi tränade på inkallning, stanna kvar, sitt, ligg, att sitta fint när matte/husse hälsar på andra och så hade vi lite teori om hur man sköter om hunden (kloklippning o.s.v). Sen åt jag lunch hemma och Sixten somnde som en stock. Jag gav upp planen att träna inkallning o så i skogen, stackarn var ju helt slut!
Ikväll ska vi iallafall iväg på Kräftskiva hos mormor. Efter dansen - som jag bara ska titta på p.g.a halsontet och ont i bihålorna (?) - kommer mamma och Sixten med bussen till min dans och därifrån tar vi 3 bussen till mormor :). Lite passivitet/miljöträning för lillskiten alltså! Sen att vara hos mormor blir ju också miljöträning.

O a, det blir väl full rulle hemma hos mormor med barn och lek och massa leksaker överallt. Jag kommer framförallt få springa efter honom och plocka ut diverse saker ur käften på han ;P.

Nu ska jag snart dra till dansen :). Puss! (ska förresten fota mer nästa vecka + ikväll)


Helgens hundplaner gick typ i stöpet

Som ni kanske har läst på min andra blogg är jag sjuk och därför har jag inte tränat Sixten nånting sen i onsdags.. Men jag hoppas på att bli frisk inatt så jag kan träna imorrn + på söndag! Puss!

Helgens hundplaner

Helluu :). Nu far Sigge hem till mamma igen, jag stannar dock här hos pappsen en natt till. Men mamma är ju ledig på fredagar och ville träffa Sixten då när hon ändå var ledig! Men idag har jag ju typ inte gjort nånting med lillputte! 30-minuters morronpromenad, pappa var ute med han på lunchen och sen rastade jag typ 20-30 minuter nu efter skolan. Och nu är han hos mamma! Men vi gjorde lite små-aktivering som typ gå fot och be om lov när jag kastar godis framför oss och så. Ingen big deal ;).

Imorrn blir det heller inget tränings-kalas, jag ska dra till Amanda och Anna då! Men iochförsig, man vet ju aldrig vad mamma hittar på för skoj med Siggesixten när jag inte är där!
På lördag dock så tänkte jag satsa! Valpkurs 10.00-11.30 och sen lite inkallning/stanna kvar i skogen efter lunch och på kvällen efter min dans har mormor kräftskiva så jag tänkte ta bussen med Sixten och låta honom miljötränas lite! På söndag tänkte jag bara ta fotgåendet ett steg längre - bokstavligen! Jag tänkte helt enkelt prova att gå 5 meter längre än vad vi brukar göra. Vill ju inte att han ska tappa fokus under fotgåendet för att jag "tvingat" honom att gå för länge, men tänkte iallafall utöka dom ursprungliga 10 metrerna till ca 15 meter. Får se hur det funkar :).  Annars blir det nog inget allvarligt på söndagen, vi tränar nog lite the usual shit. Kanske fortsätter att träna honom på "loss"!

Puss o kram skumbanaan!


RSS 2.0