Hur egensinnig och envis du än må vara...

Så skulle jag inte byta bort dig ens mot alla pengar i världen. Älskar dig min fina, tjuriga, hund ♥


Måndagsmys

Hejhej :). Suuuperskön första dag på höstlovet! Kom hem från Ellen klockan 12 ungefär och 12.30 gick jag och Sigge ut på promenad. Vi var ute i 1 timme och 45 minuter, d.v.s kom hem 14.15 ungefär. Och sen dess har tröttisen sovit :'). Det var i alla fall jätteskönt, fint höstväder och allt! Han är mycket bättre på hundmöten nu :). När vi väl går förbi hunden så blir han fortfarande "blockerad" och drar som satan, men när vi har passerat och jag talar om att vi ska gå så bryr han sig inte mycket om hunden längre :). Skönt, det var inte kul att behöva släpa honom efter sig varje gång man mötte en hund...

Puss :)






Dag 6 – Renras eller blandras?

Har inga fördomar mot blandraser, tvärtom har jag bara positiva erfarenheter av dom! Men själv skulle jag nog inte köpa en blandras då det kan vara svårt att veta exakt vad man får och så vidare. Blandrasavel är sällan seriös heller, jag vill att min uppfödare ska ha en mening med sin avel och vara just seriös! Men just som hunden i sig kan jag inte säga antingen renras eller blandras, alla hundar är individuella!

Blandis


"Renis"
Picture


Dag 5 – Andra husdjur i sitt liv

Har förutom hundar haft 3 hamstrar. De 2 första var väl mest min systers, men den sista delade vi på.
(alla bilder är google-bilder, men hamstrarna såg ut typ som på bilderna!)

Hamster 1 - Fläcken
Han dog efter en kort tid, har ingen aning om varför! Har för mig att det hade med inavel att göra? Han var iallafall långhårig guldhamster med fläckar :).


Hamster 2 - Hugo
Han dog efter ett par månader, ett halvår kanske. Han blev förkyld :(. Han fick medicin och så men det hjälpte inte.. Han var korthårig guldhamster, cremefärgad!

Hamster 3 - Flisan
Denna tjej hade vi tills hon avlivades av ålder. Hon blev gammal för att vara hamster, 2,5 år! Hon var jättegosig :). Långhårig guldhamster som var supertam! Bet aldrig nån utan hon kunde ligga och sova på min mage medans jag läste i sängen! Hon var bäst, även om hamstern är typ det tråkigaste djuret eveer..

Google-bild





Dag 4 – Din första hund

Yankee
En schäfer som blev 12 år, avlivad p.g.a ålder den 3 Juni 2008. Detta var ju inte "min" hund utan pappas, men han var ändå den första hunden jag verkligen knöt an till och som alltid fanns där (från att jag var typ 1 år!). Han kom från Sacramentos kennel och var helt underbar... Han trodde att han var en knähund och var jättesnäll mot allt och alla. Han var lös i princip hela tiden, vad jag minns, och var hur lydig som helst.

Usch jag orkar inte snacka mer, känns som om såret efter hans bortgång bara rivs upp för varje ord jag skriver. Ni får lite bilder istället! Hej då.




Skogis

Var nyss ute 70 minuter i skogen med Sixten, skönt :). Börjar dock tvivla på om det verkligen blir en tävlingshund av denna odåga.. Lyssnar inte alls när det finns annat kul att titta på! Well well, om det nu skulle visa sig att han är usel på allt, även agility, så får vi hålla oss till träningen! Enligt mej är det ändå det som är det roliga ;).

Puss o kram


Gammal bild hehe :P

Dag 3 – Berätta om din hunds ras

West Highland White Terrier
Jag skriver nu både efter information man läst i böcker och efter egna erfarenheter

Westien, som rasen kallas, är en terrier som förr användes som grythund, så därav har rasen mycket jakt och viltintresse i sig. Detta gör att den oftast inte går att ha lös i skogen utan träning, och viltintresset kan vara väldigt svårt att träna bort.
Westien är självständig och envis, som alla terrier, men den hör ändå till de lite fogligare terrierna. Den är en snäll familjehund som alltid håller sig nära flocken, men den kelar inte gärna längre stunder. Den kräver inte mycket aktivering eller motion, men orkar så mycket som ägaren vill! Dock är den ingen träningsmaskin, den är rätt svårmotiverad och tröttnar om man håller på för länge. Den är heller ingen hund för den som vill komma långt till lydnad, den lyder sällan sin ägare för att vara ägaren till lags, det måste vara värt mödan!

Sammanfattningsvis är Westien en glad, familjekär sällskapshund som inte passar träningsnarkomaner eller de som vill ha en knähund.

googlebild

Tevetittande Sixten!

Haha, visste ni att Sixten tittar på teve? Han kollar särskilt ofta på barnprogram men också Mannen som talar med hundar. Idag kollade han på det och vanligtvis brukar han skälla och morra lite (har inte lyckats träna bort detta...) men nu sa jag bara "nej!" som vanligt första gången han morrade, och då gjorde han det inte mer hela kvällen, trots att tevehundarna gnällde och skällde!

Här e en kort film jag filmade när han var som mest inne i teven :)


Sysselsatt..

Gav Sixten ett av benen vi köpte igår, han har hållt på i 30 minuter nu och har typ halva kvar! Bra att veta när man vill att han ska vara sysselsatt ett tag..


Planer för höstlovet

Hej igen :). Eftersom jag kommer ha ganska mycket tid över på höstlovet så har jag planerat lite vad jag ska träna Sixten på under lovet!

- Ingångar till fot
- Skvaller
(som vanligt)
-
Flera pinnar i slalomet
- Slalom mellan benen
(slutförde ju aldrig detta trick..)
- Däckhindret i agility
- Kommandot "stå"
- Bättre fotgående

För alla icke hundkunniga där ute som läser så är ingång till fot när hunden sätter sig på vänster sida om föraren (med ögonkontakt helst). Däckhindret är ett såntdär hopphinder jag visade tidigare, som är ett hopphinder som är som en ring. Och resten fattar väl dom flesta :).

Så det ska bli kul, tänkte jag kunde gå till fotbollsplanen som ligger vid min skola och träna ostört :). Men tar nog med mig långlinan ifall att det är massa hundar ute och går eller andra störningar.

Puss :)

Detta var den bästa bilden jag lyckades få på en nytrimmad Sixten, och den blev inte bra :(. Man ser inte hur bra trimningen blev p.g.a hans bakåtvinkladee öron... Jaja!


Agility-träning + film

Hej! Idag hade Sofie resursdag = ledigt från skolan. Så jag behövde inte gå hem på lunchen, eller gå eftermiddagpromenad. Så direkt när jag kom hem från skolan gick vi ut på tomten och körde agility :). Har bestämt mig att jag inte ska använda godis när jag tränar dessa saker:

- Agility
- Inkallning
- Fotgående


Så idag var belöning kamp med leksak :). Först gick det lite segt, det var bilar, katter, fåglar och grannar som distraherade. Men efter en liten stund fick vi igång ett flyt och det gick jättebra :). Körde även med ett hopphinder på 5-10 cm, det gick jättebra! Har tränat lite smått på kommandot "hopp" ute i skogen så det förstod han ganska bra :). Här är en film som jag gjorde när jag hade tränat klart, jag filmade bara för att visa hur jag gjorde alla hinder och så!



Puss o kram vi ses imorrn :)


Dag 2 – Presentera min hund

Sixten då. Han är 7 månader gammal och av rasen Westie. Han är verkligen terrier in i benmärgen, det har han bevisat många gånger! Bl.a. eftersom han är så envis och egensinnig; han lyder bara när det passar honom ;). Men eftersom jag inte har några ambitioner om att nå elitnivå i lydnad (inte ens klass 1!) så spelar det ingen större roll :). För förutom denna självständighet är han en perfekt familje hund! Gosig (ibland..) och väldigt barnkär! Han älskar både hundar och människor och skäller aldrig. Eller jo, när vi busar skäller han ibland. Och så är han ju inne i tonåren nu så det händer att han skäller på blomkrukorna då och då också ;). Men förutom det så skäller han typ bara en gång i veckan!

Sixten är en kräsen kille som inte vill ha torrfoder, köttbullar ska det va! Det bästa han vet är att sova, och det värsta han vet är nog att.. Gå ut på kisspromenad på kvällen! Då vill han helst smita tillbaka till sin varma korg och sussaa vidare :').
Sixten är, när han väl vill, en mycket lydig och lättlärd valp som nu kan dom allra flesa kommandona riktigt bra. Hit, stanna, stanna kvar, fot, nej, varsågod, sök och så en hel del trix :). Våran (min) ambition här i livet är att så småning om tävla agility, men vi får se längre fram - det kanske visar sig att han passar bäst till freestyle! We'll see helt enkelt :).

Finns massa jag skulle kunna skriva om Siggebigge, men detta får räcka :). PUSS o KRAM!


Trimning!

Hej hallå :). Idag efter skolan tog jag och Sixten buss och tåg till mammas jobb! Det gick bra, han blev lite nervös när alla strömmade ut ur tåget på perrongen, och det vimlade av männikor överallt, men annars var han lugn som vanligt! När vi kom till centrumet där mamma jobbar mötte vi henne och gick en kort promenad till trimmaren. Hon är inte westie-trimmare, men eftersom vi inte ska ställa ut honom så måste det inte vara perfekt! Och enligt min mening blev han jättebra :). Dock lyckades jag inte få någon bra bild.. Om jag hade med blixt blundade han och om jag inte hade blixt blev det suddigt... Så jag får försöka ta en bild imorgon i dagsljus så att ni får se! Mest skillnad syns i ansiktet, när han har öppna ögon hehe, men om man klappar honom känner man skillnad på rygg och ben också!

Medans han trimmades var vi och handlade, vi köpte förutom mat även lite hundgrejer! Två sorters hundben och en aktiveringsleksak :). Så om han piggnar till senare (nu är han helt utslagen) så kanske han får något av benen! Och så kan vi testa leksaken imorgon!

Puss o hej :)








Jag tänker inte vara med på bild!

Dag 1 – Presentera mig själv

Jahapp, då börjar jag då! Jag heter Linn och är 14 år gammal. Jag går på dans och mycket av min tid går även åt till att träna och vara med min hund, Sixten. Jag älskar Twilight och Harry Potter (mest twilight..) och min bästa vän heter Ellen. Jag vill gärna se mig själv som smart, men förutom att jag får höga betyg i skolan anses jag blond av dom flesta :O.

Jag har tidigare gått på fotboll, men slutade i höstas. Fram tills förra hösten gick jag även på ridning, men det föll också ut i sanden när jag fick allt med skola och andra aktivieter. Nu vill jag bara satsa på dans och hundar!
Min favoritfärg är blå och jag har många favoriträtter! Dock ännu fler icke-favoriträtter.. Är mycket kräsen, hehe :P. Det värsta jag vet är pedofiler och djurplågeri. Det bästa jag vet är djur och skärgården!

Orkar inte mer, följ min andra blogg så lär ni känna mig ;).


20 dagar :)

Tog denna från Linneas blogg! Börjar imorrn :D.

Dag 1 – Presentera mig själv.
Dag 2 – Presentera min hund
Dag 3 – Berätta om din hunds ras
Dag 4 – Din första hund
Dag 5 – Andra husdjur i sitt liv
Dag 6 – Renras eller blandras?
Dag 7 – Hundsport
Dag 8 – Har du och din hund tävlat?
Dag 9 – Viktiga egenskaper när du väljer hund
Dag 10 – Ett roligt ögonblick med din hund
Dag 11 – Hur valde du kennel?
Dag 12 – En ras du skulle vilja ha
Dag 13 – En ras du inte vill ha
Dag 14 – Det här älskar min hund
Dag 15 – Det här tycker inte min hund om
Dag 16 – Visa en rolig bild på din hund
Dag 17 – Ditt favoritminne med din hund
Dag 18 – Tik eller hane?
Dag 19 – Varför har du hund?
Dag 20 – Ditt mål för 2011


Kvällsbestyr

Hej o god kväll :). Jag och Sixten är båda helt slut! Vi var ute på en 25 minuters-promenad ungefär, kom in och gjorde oss redo på att mysa hela kvällen! Och så ringer det plötsligt på dörren, och där står grannen Lollo tillsammans med våran kompis Jennifer och hennes 13-veckors kelpie, Krut! De ville att jag skulle följa med ut på promenad, visst sa jag! Så jag kopplade Sixten och följde med ut på en till promenad, denna blev 45 minuter :). Mycket prat från människornas sida och mycket bus från hundarnas sida ;). Han har ju inte så många kompisar, lille Sixten, så han blev väldigt till sig, hehe.. Krut blev nästan lite rädd, stackarn :').

Men nu har vi landat för kvällen - efter 70 minuters promenad + agilityträning vid 17-tiden. Jag har pluggat lite, har prov på tisdag och onsdag. Och Sixten sussar så gott :). Imorgon är det trimningsdags, tur det - han ser ut som ett troll!

Puss o kram :)




Jupp, trimning krävs NU!

Kräsen herre...

Ja, det är Sixten det! Dels är han ju ganska kräsen med maten, men nu har han börjat rata godis också! Vanligt hundgodis i påse passar inte honom längre, nä nu är det blodpudding, skinka, korv och leverpastej som gäller! När han tröttnar på dessa vet jag inte vad jag ska göra.. Suck. Nu ska vi ut i mysiga höstmörkret (nej jag driver inte, älskar hösten!) och gå promenad :). PUSS!


Jippii :D

Fick två agilityhinder av farmor o farfar i present, såna här:








Nu är det bara typ 100 hinder kvar x). Nej men jag tänkte att det kan ju va bra att ha två likadana hopphinder så i jul ska jag önska mig ett till såntdär vanligt, och så ska jag önska mig en vippbräda. Haha den kostar ju "bara" 1600 x). Men annar så får jag väl önska mig mycket pengar och köpa den själv.. Och så ska jag också beställa en säcktunnel, det finns en billig på denhär sidan. På denna sida finns typ exakt samma tunnel för 500 spänn dyrare :O.

Men sen om något halvår ska jag väl köpa en större tunnel också, den jag har nu är ju bara 2 meter. Fick av farfar ett häfte med agility-reglerna och där står det att tunnlarna i tävlarna måste vara 3-6 meter långa!
Men sen vill jag ju också har lite balanshinder.. Jag har ju inte träslöjd längre så jag kan inte göra något där :P. Någon som vet hur man kan göra typ A-hinder eller balanshinder själv? Balansen kan man ju träna i skogen o.s.v, men det skulle va kul att ha ett eget!

Längtar tills i vår när jag ska gå kurs med honom och även får börja träna hopphinder! Jääj vi ska bli agility-mästare :D

Jävla kärring...

Blä. Var på prommis en stund vid 11-tiden och så ser jag en dam i 60-årsåldern stå med sin hund i ett dike, kopplet var flexikoppel och helt utlöst. Jag tänkte att om man har hunden praktiskt taget lös på en väg där det passerar hundar ideligen måste man ju ha bra koll på den, så jag tog tillfället i akt att skvallerträna. Det gick jättebra, han tittade på hunden en sekund, sen på mig (godis), hunden en sekund, sen på mig (godis) o.s.v. Men så närmar vi oss dom, och gissa vad som händer? Hunden, en golden retriever, kommer rusande och börjar leka med Sixten! Tanten bara skrockar och säger "mimmi, kom nu!" men tar ingen större notis av att hunden blåskiter i vad hon säger. Jag släper med mig Sixten därifrån, kokande av ilska... Det som gör mig mest arg var att hon inte verkade alls besvärad av att hunden sprang fram till Sixten!! Än en gång: Tänk om han hade varit en ilsken pitbull som hade slitit hennes fina golden i bitar?! Nää usch vissa borde inte få ha hund, dom är ju en fara för hunden!
 
Och det blev inte bättre av att vi kom hem på tomten och skulle träna agility och så är Sixten värsta tjurskallen. Första 10 minuterna gick det bra (tur, eftersom det var då jag tränade slalom!) men sen när mamma kom ut och skulle se när vi körde tunneln bara sket han i mig! Jag sprang runt som en galning och tjoade och han bara satt och stirrade.. Sen när vi skulle gå in gick han åt motsatt håll när jag ropade! Det har inte hänt på jättelänge att han inte har lyssnat på inkallning! Jäkla terrier...

Hej puss.


Jul-hunden

Hej :). Idag har jag inte hunnit så mycket mer med Sixten än att jag var ute på en 20 minuters promenad vid 18. Mamma har gjort resten :). Imorrn ska jag på släktkalas hos pappa och innan det tänkte jag köra lite agility, introducera honom för slalompinnarna :). Har kollat runt på olika forum och även flera youtube-klipp, så jag tycker jag har ganska bra koll på hur man ska göra! 

Sitter och funderar lite på julafton.. Ska se om jag kan hitta ett rött sidenband som Sixten kan ha på sig (finns en pysselaffär i SKHLM som borde ha såna!) och så ska jag köpa ett smaskigt ben också, som han kan få inslaget :). Jag vet att hundar inte fattar sånt, men jag tror heller inte att hundar dör av att man förmänskligar dom liite ;). Till hans födelsedag ska jag göra en tårta också, sådeså...

PUSS! 


Agilitykungen!

Hej! För ca 15 minuter sedan invigde jag och Sixten hans nya agilitytunnel! Det gick bättre än förväntat, mycket bättre än vad det har gått förut, när vi har lånat en tunnel. Jag behövde bara peka på tunneln så rusade han genom den :D. Och jag övade samtidigt på följsamhet genom att springa runt lite på tomten och sen springa till tunneln, och efter tunneln springa en liten bit till innan han fick belöningen (som idag bestod av antingen skinka eller brottning!). Han är så duktig, jag blir så stolt ♥. Springer bra vid sidan, varken framför eller bakom, och han bryr sig heller inte om att jag fortsätter springa förbi tunneln och inte stannar, som han har gjort förut. Så i helgen, söndag typ, kanske vi kan börja lite med slalom! Väldigt lätt börjar vi såklart, med två pinnar. Sen blir det väl 3 och sen 4 o.s.v :). Vet ej hur många pinnar som fanns med i slalom-kitet, men minst 5 måste väl va :O? Har ingen koll, förutom att det på tävlingen är mellan 8-12 pinnar typ :P?

Nu ser jag fram emot att utöka våran hemmagjorda agilityplan steg för steg :). I jul ska jag önska mig lite hopphinder, och i vår får jag väl skrapa ihop pengar till något annat hinder, vippbräda finns att köpa med kostar typ 1600 x). Säcktunneln är oxå rätt dyr, ca 800 spänn.. Får se vilken jag köper först! Det återstår att se, för nu ska jag dra! Puss!




Den är större än den ser ut :)

Spårlöst försvunna...

Läbbigt! Kom hem för 10 minuter sen och alla utom Nixon är spårlöst försvunna :O. Men sen när jag såg att Sixtens koppel och det var borta antog jag att de hade gått ut med honom, men varför de skulle göra det båda två samtidigt utan Nixon kan jag inte förstå... Jaja, de kommer väl tillbaka snart får jag hoppas!

Jaja, om det nu är så att de är ute och går med Sixten så kommer ju inte jag göra det. Men när jag kommer hem till mamma sen ska lägga ut agilitytunneln och börja träna :D. Fick ju låna en tunnel av en kompis förut, och han är ganska bra på det redan, men han fattar inte riktigt vad jag menar när jag pekar på tunneln, hehe ;).
Och ja, det blir väl inte mycket kul idag, förutom det! Inte imorrn heller, då har jag inte tid för något speciellt! Eller ja, på långpromenaden blire väl lite allmän träning som vanligt men vid 17 ska jag träffa mina tjejor Anna och Amanda och ha sleepover ;D! Och på lördag har jag ju dans hela dan.. Men på söndag - Då tror jag att jag är ledig och kan göra lite mer med min älskling ♥

Puss!


Vart e min lilla plutte :'(


Easily distracted!

Hej hej :). Idag på promenaden tränade vi lite på fot och stanna - båda med störning så som förbigående människor. Det gick bra, men efter någon kilometer blev han väldigt distraherad av annat så då gick vi bara vanligt resten av promenaden.. Men jag tog med mig nya kameran och fotade en del :). Den är jättebra, älskar den ♥.

Puss!






Lite tankar om tävling och träning

Hej! Idag har det regnat halva dagen.. Och, sorgligt nog, har Sixten plötsligt blivit duktig på att gå promenader i regn. Snyft. Jag hade ju den perfekta ursäkten för att få ta genvägar på promenaderna när det regnade: Hunden gillar inte att gå i regn! Nu är allt förstört.. Haha, nej, hemskt tycker jag inte att det är ;). Så länge regnet inte står som spön i backen så är det helt OK att gå ut i regn. Men när det är HÄLLREGN tror jag inte ens att Sixten vill gå ut!

Så idag har det inte tränats något speciellt.. Eller jo imorse! Vi har börjat ta fotgåendet ett steg längre; genom att stanna och vända helt om! Att vända helt om går inte superbra, han hänger med till viss mån :P. Men att stanna går bra (oftast) han sätter sig (oftast) blixtsnabbt på rumpestumpen när jag stannar :). Och ögonkontakten är bra, så den behöver vi inte bättra på tycker jag!

Satt och tänkte lite igår, och när han blir stor ska ju vi hålla på med agility (främst träning men kanske tävling i några lättare klasser). Men jag tänker också hålla på (ej tävling!) med freestyle och lydnad! Man kan ju sätta ihop freestyleprogram och göra lydnadsmomenten utan att tävla :). Så det är väl därför jag börjat träna på att vända helt om och så, jag såg att det ingår i lydnadsklass 1 att man ska kunna det! Så framöver, när jag har tråkigt, kommer jag nog försöka "lära" Sixten några av momenten i lydnad och lite olika konster som man brukar ha i freestyle!

Dä va dä :). Puss!

Såhär kan riktigt bra freestyle se ut :)

Träningstorka...

Hej alla! Håller ju inte på så mycket med trix och så just nu, som jag gjorde förut. Nu fokuserar jag mest på inkallning, stanna och stanna kvar - de 3 viktigaste kommandona enligt mig! Försöker bara finslipa dom så mycket som möjligt, och det går bra tycker jag :). Men har nu fastnat lite, kan verkligen inte komma på hur jag ska ta detta till en ny "nivå"! Försöker passa på att träna när det finns störningar omkring (cyklar, joggare, fåglar, katter, hundar etc.) och jag tränar i olika miljöer och situationer. Såhär tränar jag "over all" nu:

Inkallning
- I långlinan i skogen när jag vet att han är ouppmärksam
- På promenaden ibland för att få in honom till fot när han nosar på något eller liknande
- Från "stanna kvar" på tomten/skogen
- I olika vardagliga situationer när jag vill att han ska komma (ex. när vi ska ut på promenad)

Stanna
- I långlinan i skogen när jag ser att han är ouppmärksam
- På promenaderna när jag ser att han vill fram till något, en fågel t.ex.
- I olika vardagliga situationer när jag vill att han ska stanna (ex. när han är på väg ut genom dörren utan kopplet på)

Stanna kvar
- Tränar lite då och då på promenaderna
- Tränar både från sitt och ligg och med att vända ryggen till, försvinna runt hörnet 30 sek o.s.v
- I olika vardagliga situationer när jag vill att han ska stanna kvar (ev. när jag ska gå ut genom dörren utan honom)

Någon kunnig där ute som vet hur jag ska utveckla detta nu?!

Sötnosar!



Tja :). Var nyss ute på kvällsprommis med dessa sötisar! Usch jag blir så irriterad på vissa... Gick som vanligt, Sixten och Nixon gick fint trots att en människa med häst och lös hund närmar sig. Tog lite avstånd, man vet ju aldrig hur framförallt Sixten reagerar när en häst kommer gående med 1 meters avstånd! Så när dom närmade sig blev båda hundarna lite dragiga, men inte överdrivet jobbiga. Så kommer den lösa hunden fram och hälsar på dom!! Jag drog åt mig "mina" hundar och gick vidare, och hästtjejen lyckades kalla till sig sin hund, en borderterrier. Och ja, det gick ju bra denhär gången men vafan, tänk om det hade varit en galen, hundilsken pitbull som dendär hunden sprang fram till? Hade ägaren tagit det lika lätt om hennes hund hade slitits i 2 delar för att hon inte hade bra kontroll över den?

Nä, om man inte känner sin hund och vet att den inte springer fram till folk - då ska man banne mig inte ha den lös!!
Men annars har vi haft en lugn eftermiddag :). Har borstat hand tänder, vilket han starkt protesterar mot, men det hjälper inte! Säger jag att vi ska borsta så ska vi borsta, så de så! Men han lär sig väl snart att det inte hjälper att sprattla, precis som med kloklippningen!

Vi har också skvallertränat idag, det gick suveränt på morgon och eftermiddagspromenaden, men nu på kvällspromenaden (när jag hade 2 hundar att hålla reda på..) var det inte lika lätt :P. Jag körde ju med klick + godis som vanligt när vi såg hundar men det var svårt att få honom att fokusera på mig.. Jaja, nya tag imorgon!
Då ska jag gå upp på en ny skogsstig som jag har sett, men inte vågat mig in på... Där kan vi väl träna lite diverse saker (stanna, stanna kvar och inkallning mest antar jag, som vanligt!) och bara njuta av skogen :). Hoppas bara stigen leder ut från skogen också :P.

Nä nu börjar inlägget bli lite långt! Puss o kram :)

Spårkungen :D

Hej! Var nyligen ute och körde spår med Sixten & Farfar :D. Det var första gången, så det gick inte superbra, men det var kul! Ska fortstätta själv och lägga spår då och då, nu när jag vet ungefär hur man ska göra! Men jag kommer nog inte "satsa" på det så mycket, det kvittar egentligen för mig om Sixten blir särskilt bra på det över huvud taget :P. Anledningen till varför jag kommer lägga spår ibland är mest för att det sån bra aktivering för hunden! Men mer än så blire nog inte.

Annars så har vi gått en långpromenad, jag skulle lämna tillbaks en hyrfilm så Sixten fick hänga med. 35 minuter dit, 35 minuter tillbaka bah! Det är en piece of cake för oss ;).
Klorna är klippta, pälsen är borstad. Nu ska vi bara borsta tänderna också, men det gör vi senare. Chockerande nog har tandstenen minskat sen jag började borsta hans tänder! Så vi kanske inte behöver skynda till veterinären direkt, om det ändå blir bättre nu! ca 2000 :- är inget man betalar "bara för att" liksom :O.

Nä, nu ska jag återgå till mitt och Sixten ska få fortsätta sova! Chao!


Skogsutflykt

Mypys! Var nyss ute en dryg timme med Sigge och Sebbe i skogen och drack varm choklad och allt :). Nu ska vi vila upp oss, Sixten ligger och tuggar på ett ben ;). Hejsvej!


Som vanligt är datumet på bilden fel.. suck mammas kamera!

Promenader gör gott för själen ;)

Hej :). Idag kom jag hem vid 13.40 typ, men eftersom jag hade kommit hem och gått en 30 minuters promenad vid 12-tiden så gick vi inte ut på långpromenaden direkt. Istället lekte vi lite på tomten och sen inne en stund, och så fick han sin blodpuddings-fyllda kong att slicka i! Sedan, vid 16.00, gick vi ut på en dryg timmes lång promenad! Vi gick över några stora fält och genom nåra tomma hästhagar medans solen gick ner bakom dom röda & gula träden :). Supermysigt, älskar att ha hund! Innan jag fick Sixten gick jag aldrig (jag upprepar: ALDRIG!) ut på promenader! Det ger så himla mycket, både frisk luft & motion, men också eftersom det är så himla mysigt :).

Det blev lite skvallerträning, shit vad snabbt framåt det går! Vi gick förbi ett stall och där, 5 meter från oss, satt en golden uppbunden vid ett stuprör. Den satt där och tittade, viftade lite på svansen och så. Så jag sa bara Sixtens namn och ögonblickligen gick han in i fotposition med ögonkontakt! Såklart blev det blodpuddingsregn och massa beröm! Nu måste jag bara försöka ta det lugnt så att jag intte förstör något..

Nu ska vi mysa lite till i soffvärmen och sen blir det middag för hunden! Kram!

Såhär fina promenadomgivningar har vi:







He is dead...

Jupp. Sixtens älsklingsboll är dööd.. Den går fortfarande att leka med tycker Sixten, som vägrar släppa taget om sin älskling. Men sanningen är att så fort man tar i bollen så blöder den bomull. Det är hemskt, faktiskt..

Meen.. Eftersom jag är en sån grym matte så ska jag till centrum imorrn (ska ha simning med skolan :P) så då kan jag springa in på hemköp och fixa en ny :).


Mystorsdag

Puh! Vilken promenad! Gick ut 16 kom hem 17, men vi hade ganska mycket tempo! Det är otroligt svårt att få till en riktig långpromenad på typ 1,5 timmar! De längsta rundorna jag kan komma på blir typ 1 timme, om man vill gå längre får man typ gå en ny runda också! Men än så länge tror jag 1 timme är ganska bra, särskilt med tanke på att vi även går 2 st 30-40 minuters promenader om dagen + en 20 minuters promenad. Jag tror i varje fall inte att han kommer dö av motionsbrist ^_^. Men sen när han blir äldre får vi väl försöka utöka 1 timme till 1,5-2 timmar iallafall några gånger i veckan..

Men ja, det blev inga hundmöten denna promenad heller :/. Jag som ansträngde mig för att gå på dom vägar där det brukar vara hundar, och så möter vi inte en kotte! Trist.. Men vi tränade andra grejor, gå fot och stanna kvar bl.a. Som godis hade vi blodpudding - en storfavorit hos Sixten! Tänkte att det är bäst att ta med supergott godis när man ska skvallerträna, så att han inte väljer hunden före mig (godiset..). Så jag har nu sagt åt mamma att hon ska spara köttbullar, korv, kyckling m.m. i kylen åt mig så att jag kan ha det som träningsgodis!

Annars så har vi bara myst på på kvällen :). Lekt lite dragkamp, som vanligt ni vet! Nu somnade han här i soffan bredvid mig, snuffen :'). Haha, jag har helt sjuka smeknamn på honom.. De vanligaste är väl puffen, nuffen, popi, puppe, kochi, schnofi etc. ;)

Nu ska vi fortsätta myspysa! Ha en härlig torsdag!


Apport!

Hej o god kväll :). Som ni kanske vet har jag tränat in kommandot apport på Sixten, alltså inte med en riktig apport som man använder i lydnad utan med leksaker. Nu är han jätteduktig och släpper alltid leksaken framför mig, om han inte är på sitt busigaste av sina busigaste bushumör ^_^. Loss är han också duktig på, men mest när det gäller kottar och pinnar m.m. Med leksaker kan man ibland behöva säga till en extra gång, men då är han också oftast på bushumör!

Så idag har vi alltså tränat lite apport, och sen inte så mycket mer! Utom det vi gör på promenaderna då (stanna, inkallning, gå fot m.m) men sånt gör jag ju varje dag så det känns meningslöst att räkna upp samma saker varje dag.
Och nu på kvällen har vi lekt lite (hans favvo-boll har gått sönder :O) och han fick nyss en Pedigree Dentastix :). Ska borsta hans gaddar och sen gå och duscha! Puss!

12 Oktober

Tjaba tjäna hallå! Idag fick Sixten inte va ensam speciellt mycket! Han skulle ha fått va själv 09.20-11.30 och sen 12.30-15.00 alltsomallt 4,5 timmar ungefär. Meen eftersom jag kom hem 1,5 timmar mellan 08.40 och 10.00 så blev det bara drygt 3 timmar ungefär! Och jag kan med glädje meddela att han fortfarande äter den nya maten *skratt*. Det har inte blivit något skvaller idag, vi har helt enkelt inte mött några hundar än så länge! Men det kanske blir på kvällspromenaden :).

Annars så har vi väl inte gjort något, vi kom hem ganska nyligen från att ha varit ute på långpromenad + hämtad Sebastian. Lite senare ska vi ju som sagt ut på kvällsprommis och då blir det nog en del träning (stanna, gå fot, skvaller m.m.) men detfinns typ inget att göra här hemma :P. Eller ja, på tomten då, men just nu känner varken jag eller Sixten oss speciellt sugna på att gå ut i kylan och träna något...

See u later alligator!


Tisdagen den elfte oktober

Hejsvej! Gick hem från skolan idag vid 11.30, p.g.a mensvärk. Nu på eftermiddagen var det lite bättre så jag gick ut med Sixten på långpromenad. Som alla vet är motion den bästa medicinen mot mensvärk, så under promenaden försvann all magont! Vi gick en promenad på 1 timme och 20 minuter, jätteskönt :). Vi tränade på skvaller som vanligt, vi såg två hundar. Den första hunden var en golden-tik som MÅSTE ha löpt för Sixten blev helt galen och typ slickade på marken där hon hade gått! Även om han blir dragig när han ser en hund så har han aldrig hållt på mycket! Så den skvallerträningen blev inte så lyckad, han var helt blockerad... Dock blev nästa hundmöte lyckat, det var en engelsk bulldogg på andra sidan gatan. Efter första godisen sket Sixten i hunden fullständigt och gick jättefint bredvid mig med ögonkontakt och allt :). Så jag vill gärna tro att detta går framåt, vi har ju bara hållt på "på riktigt" ett par dagar! Dessutom kan man väl inte kräva något av honom när han går bakom en löptik, om det nu var så det var.

Annars så har vi inte gjort så mycket idag, när vi gick i skogen på lunchpromenaden fick han balansera på stockar och lite så, det är ju bra att öva redan nu, inför framtida agility menar jag! Tänkte ta med han ut på tomten senare och öva följsamhet och så, även det kommer han ju behöva kunna när vi sen börjar med agility och ev. rallylydnad.

Kram :)

Sixten tuggar på sin älskade Kong!


Bildbomb!

Här kommer bilderna från valpträffen igår!
















Kram :))


Eukanuba VS Pedigree

Tjaba tjäna :D! Vet inte om jag har sagt det men senaste veckorna har Sixten varit väldigt kräsen med maten. Från att ha slukat allt i en tugga så har han börjat att äta upp halva och lämna resten, eller inte äta någonting! Så idag köpte vi ett nytt foder, Pedigree. Vi blandade detta med hans nuvarande, Eukanuba, och självklart slukade han allt i en tugga! Hoppas bara inte att han tröttnar på detta också! Men mammas chefs/kollegas hund som också hade tröttnat på sitt foder hade nu ätit samma foder i flera år efter att hon hade bytt, så förhoppningsvis blir det bra!

Så annars har vi fortsatt med skvallerträningen och det går långsamt framåt, men trot att han börjar fatta! Idag när vi såg en hund blev han först superlycklig och ville fram, men när jag hade klickat+ gett godis ett par gånger gick han fint i fotående och hade ögonkontakt med mig trots att hunden gick 10-20 meter framför oss! Herrejösses vilket framsteg :D. Så vi fortsätter flitigt denna vecka, så får vi ses vart vi landar på söndag!

Nu leker Sixten med sin Kong (jättebra leksak förresten!!) och lite senare ska vi gå ut på kvällsprommis! Vi ses och hörs imorrn hörrni, puss och kram!




Full rulle!

Hejsan och go' söndag :D! Idag har vi verkligen haft fullt upp! 12 åkte vi till mormor, hennes granne som har Coton de tuléar-uppfödning hade bjudit in oss till sin valpträff! Så där var vi, med 10 andra små vita hundar samt en annan grannes papillon/yorkshire-blandning. Det bjöds på korv och fika och var riktigt mysigt, Sixten lekte som en galning! Han fastnade speciellt för en ung dam vid namn Bonnie, det var lite kul ;). De låt jämsides och bara tuggade på varandra?! Haha!

Efter 2 timmar ungefär bestämde vi oss för att åka hem, o väl hemma sov han i princip hela eftermiddagen fram till 16-tiden ungefär. Då messade grannen Lollo att hennes mormors hund Juli var där och hon undrade om vi skulle hänga med ut på promenad. Självklart ville vi det, så det blev en kort 15-minutersprommis runt kvarteret med en hoppig, överlycklig Sixten, och en förvånadsvärt lekfull Juli som är en labrador på 11 år! Väl hemma lät vi dom brottas runt på tomten en stund tills dom båda var helt slut, hehe ;P. Så nu har han sovit någon timme, och åt nyss middag. Halva middagen i matskålen och halva middagen i aktiveringsbollen.

Tyvärr har jag inga foton från dagen, alla foton från valpträffen är på mormors kamera så dom får ni imorgon, och mammas kamera dog när jag skulle fota Sixten & Juli.. Men en liten webcambild bjuder vi på! Pöss :)


Agility..

Längtar tills jag får köra agility med Sixten... Körde ju lite på Öland i somras, med tunneln och balanshindret, och det gick ju superbra!! Har också önskat mig slalompinnar + tunnel i födelsedagspresent så jag håller tummarna :D. Hopphinder måste man vänta med tills han är färdigvuxen, men det kan jag ju önska mig i julklapp istället ;). Och i vår måste jag också boka upp mig på agilitykurs! Ska bli så kul, även om jag inte har en aning om hur man gör x). Men det är därför man går kurs och tränar :D!

Sixten om 1 år?

googlebild

Nu e Sirre tillbaka hos mamma!

Sirre, som pappa kallar honom, är nu tillbaka hos mamma :). Tänkte gå en lite längre promenad dit (ja, jag tänkte offra mig och gå ut i regnet..) istället för att bara gå raka vägen. Men Sixten tvärvägrade, regn är ingen storfavorit ;). Så vi gick raka vägen ändå! Och ehm, ja, skvallerträningen går bra, det är typ det enda vi håller på med just nu - vill fokusera på en grej så att vi verkligen får det gjort! Har inte så mycket att säga, ni får hare gött helt enkelt :)


Inkallningslycka!

Hallojsan! Igår på kvällen vid 21-22 tiden släppte jag ut Sixten på baksidan för att kissa. Vi har inget riktigt staket till gångvägen, såhär ser det ut:

(klicka på bilden)


Men Sixten har aldrig rymt förut när jag har släppt ut honom där, utan kommit in efter att han kissat liksom. Men nu när han hade kissat kallade jag in honom och vi skulle precis gå in när ett par går förbi på gångvägen. Först tittar bara Sixten lite intresserad, men då börjar någon i paret skramla med ett par nycklar, o då blev det fart på Sixten! Jag ropade av ren reflex "Sixten, hit!" och gissa vad som händer?! Jo, min självständiga, envisa, "jag-kan-själv"-putte till hund tvärvänder och rusar snabbt som blixten tillbaka till mig! Då blev det godis och kram-kalas kan jag lova er :D. Jättekul när man får det bevisat för sig att träningen faktiskt har gett resultat!! Dock kommer jag nog sluta släppa ut Sixten på tomten utan lina eller något, för den dagen då en katt lockar tror jag inte att han kommer tvärvända i första taget..


Håltimme typ ;)

Yääy :D. Har ingen matte! Eller, alla andra har matte, men inte jag. För jag har redan gjort provet som dom gör så jag fick slippa lektionen sa läraren :D!! Så jag gick hem en sväng och ska vara tillbaka 10.45! Sixten har typ varit ensam sen 09.15 om jag minns rätt (tror Sofie tog 09.20-bussen) så han har bara varit själv en timme typ nu på morronen :). Blir ytterligare en timme nu när jag går tillbaka till skolan, men sen kommer jag hem på lunchen och rastar honom och leker med honom!  Sen får han va själv igen i 2,5 timmar ungefär innan jag kommer hem igen :D.

Känns så skönt att man har en mormor som ställer upp, denna vecka är han ensam typ 4,5-5 timmar endast måndag och onsdag! Vill inte vara en av dom som låter hunden sitta ensam 8 timmar 5 dagar i veckan :(

Puss o kram!


Skvaller!

Go' morron :D. Nu har jag börjat skvallerträna Sixten på riktigt.. Har ju sagt att jag ska göra det men det har aldrig riktigt blivit av likso. Men nu gör jag det! Målet med träningen är att Sixten ska komma till mig varje gång han ser något att "skvallra" om. En hund, en katt, en människa, en fågel m.m. Första steget i träningen, som jag ska hålla på med varje promenad minst 1 vecka nu, är att man klickar + ger godis varje gång Sixten ser en hund, katt, människa o.s.v. Man ska också klicka + ge godis varje gång han stannar upp och stirrar på något, så gör han och typ alla andra valpar en hel del. Steg 2 blir att man klickar belönar när han ser t.ex. en hund och tittar upp på mig för att fråga: "vart e godiset?!". Och sen efter ett tag så kommer han börja fatta att hund, människa etc. = godis från matte!!

Puss o kram, i'll keep you updated!


Tack mormor!

Tack mormor för att du är så snäll och tar dig an Sixten när det behövs :). Skönt att allt verkar gå så bra ockå, han får många nya polare :D. PUSS TILL DIG!

Lite veckoplaner då..

Onsdag
Ska ju till pappa och har dans på kvällen, så jag och Sixten har inget speciellt planerat!
Vi kör på som vanligt helt enkelt :).

Torsdag
Slutar skolan 16 och har zumba 18, vilket betyder att det inte blir särskilt mycket vi hinner göra den dagen!
Får låta Sixten köra godis-sök och sånt på långpromenaden!

Fredag
Ska antagligen vara med Anna och Amanda så denna dag blir det heller inget speciellt, vanlig träning och promenader bara!

Lördag
Dans 14.20-17.00, ska försöka ta mig till Stuvsta zooaffär och inhandla diverse saker

Söndag
Min mormors granne som har coton de tuléar-uppfödning ska ha valpträff och jag och Sixten är bjudna att delta :). Så då åker vi förmodligen dit så att han tröttas ut ordentligt!


Skogsträning

Halloj tomtar :). Idag efter skolan gick vi en jätteskön prommis i trollskogen på drygt en timme med långlina o allt! Vi gick till den där "ängen" jag snackade om i detta inlägg, men när jag närmade mig såg jag att där var en kvinna och tränade sina två Kelpies! Ville inte störa deras träning så jag gick en extra lov i skogen på ca 10 minuter innan jag återvände, och då var de försvunna :D. Så jag tog plats på ängen och där tränade vi balansgång på en stock, inkallning, stanna kvar och fotgående. Allt gick jättebra :). Det dock svårt att inte få "köttbullelydnad" på hunden, för så fort man belönar med godis så fattar han ju att jag har godis med mig, och då gör han allt jag säger för att få godiset x). Det spelar ingen som helst roll att jag inte har godiset synligt som man kan läsa om på diverse hemsidor - hunden är ju inte dum i huvudet! Men men, jag försöker ge honom belöning i form av lek och annat så gott det går :).

Sedan gick vi typ 20 minuter i skogen tills vi kom hem igen! Promenaden i sig gick jättebra, skönt med långlinan så han verkligen får nosa och springa av sig! Nu på kvällen har vi inte gjort så mycket. När Sebbe kollade på bolibompa och typ klättrade på mammas rygg kom Sixten travande och krävde mammas uppmärksamhet. Han lade sig på rygg och verkligen kelade! Det är inte ofta han gör så, han är inte särskilt kelig av sig :P. Vi undrar om det inte var lite svartsjuka...

Pussen och kramen :).



Härligt ♥

Mmh shit va livet äger just nu! Har världens underbaraste mamma, världens bästa pappa och framförallt en helt fantastisk hund! Allt är bara underbart, trots att det är regn och rusk. Faktiskt är det ganska mysigt!

Ville bara säga det, är otroligt nöjd med min tillvaro just nu ♥


Lite blandat

Heej :D. Idag har vi tagit det ganska lugnt, men nu på kvällen småtränade vi lite. Apport först, det går bara bättre och bättre! 8 gånger av 10 släpper han leksaken direkt framför mig när han apporterat :D. Och så "tränade" vi lite på trix, bara för att han inte ska glömma bort dom ;). Det som fortfarande är krångligast är rulla runt. Han vet exakt vad han ska göra, för när jag säger rulla böjer han på sig och ska precis till att rulla runt, men innan han faller på rygg så ställer han sig, försöker sno en godisbit eller bara otåligt trampar runt på golvet. Som om han tycker det är hemsk löjligt att behöva rulla runt för att få en godisbit :P. Men vi kämpar, snart går det som rinnande vatten!!

Och imorrn tänkte jag, om det inte är allt för lerigt, ta med miglånglina, klicker och godispåse ut i skogen till en liten äng á la Twilight och träna lite diverse saker :). Kanske tar med en leksak och tränar apport eller så tränar jag stanna, lite stanna kvar, inkallning, såna grejor!
O så en sista grej: Nu har vi satt kompostgaller framför skohyllan när vi inte är hemma! På så sätt kanske Sixten, om ett par, tre veckor, har glömt bort att det är kul att placera ut skor på olika ställen i huset ;).

See ya tomorrow bitches!


Härliga söndag!

Hej alla! Idag var en skön söndag :). Vaknade 10, och runt 11 typ drog jag, mamma, Sixten och Sebbe ut! Vi tog med långlinan och gick till domdär fälten som jag var på igår. Det första vi gjorde var en sök-övning, Sixten skulle leta efter mamma o Sebbe! Haha, det gick inte så jättebra, han gick fel först, men till slut hittade han dom! Han nosade väääldigt mycket iallafall, så han fick mycket aktivering för hjärnan!
Sedan satte vi oss ner och åt plättar, skitmysigt faktiskt, så våga inte mobba oss! Som avslutning fick han söka upp mig också, det gick galant :). Hela tjotablänget blev typ 2 timmar långt för vi kom hem drygt 13.00!
Och när vi kom hem slocknade han direkt! Trött som en.. en trött valp helt enkelt!

Och resten av eftermiddagen har spenderats med slapp och lite lek, och en kort kisspromenad runt kvarteret. Vi går väl lite längre ikväll, men han fick nog motion på förmiddagsutflykten så det blir nog bara runt 30 minuter skulle jag tro! Vi hörs :)


Observera hallonsylten nere i högra hörnet...










Helt utslagen :')

Go' förmiddag!

Hej o god förmiddag på er :). Snart ska jag, mamma, Sebbe och Sixten gå iväg till fältet och äta picknick! 100 år sen jag gjorde nåt sånt, men det ska bli mysigt faschit ;). Vi ska sökträna Sixten lite också! Nu lovar jag att ta med kameran så att ni får lite foton!! PUSS!

Fält-träning

Hej hej :). Idag vid 18-tiden gick jag som tänkt till dom "stora fälten" och tränade! Skulle ju ta med långlinan men glömde den såklart x). Men jag tänkte att det var väl inte så stor chans att ett rådjur skulle hoppa fram framför oss just då, så jag släppte honom lös. Och det gick jättebra :). Han stannade ju och nosade lite ibland, så då passade jag på att träna inkallning! Det gick också superbra, vi tränade även lite stanna kvar och gå fot. Hela prommisen blev ca 1 timme lång, oooch jag glömde kameran hemma :(. Hoppas jag får en egen kamera i födelsedagspresent!

Och nu när vi kom hem lekte vi dragkamp och övade samtidigt på apport lite, nu tror jag att han sover! Myspysigt :). Imorrn har jag inget planerat, förutom att träffa Ellen - men det har ju inte med Sixten att göra!

Puss o kram!

o.O

Heej! Förlååt så mycket för sugig uppdatering, har bara inte orkat ;). Sofie är nu ute med lurvbollen, så jag får lite ledigt B-). Sov hos Vicki igår, och gissa om svansen gick på Sixten när jag kom hem! Mamma berättade att han också hade suttit vid kompostgallret (som går ut till vägen) och gnällt och tittat efter, antagligen, mig :'). Saknade honom också, min lilla ängel ♥.

Idag har jag inte gjort så mycket med Sixten, alls :P. Har bara slappat och ska på dans snart, så nästa gång jag går ut med honom blir ikväll efter middagen vid 18. Då ska jag nog gå till "de stora fälten!" och träna lite med långlinan på :). Syster kanske vill följa med.

PUSS!

Kan du fatta att han har varit så liten?!?! Inte jag!!


RSS 2.0