Lite tips på aktivering!

Tja tja alla läsare! Detta är ett tidsintsällt inlägg som jag skrev igår, eftersom jag inte kommer blogga så mycket idag! Tänkte ge några tips på aktivering, både i svala och heta dagar!

Godis i petflaska:
Detta gör jag rätt ofta när Sixten är på bushumör och jag själv inte orkar/har tid att busa med honom. Brukar också låta Sixten leka med denna om han är ensam hemma. Man gör så att man tar en stor 2-litersflaska, tom såklart, och så tar man en kniv och gör ett hål i mitten av flaskan, ev. ett hår på var sida. Hålet ska vara stort som en 5-krona, eller mindre beroendde på storleken av godis. Sedan lägger man bara några godis-bitar i flaskan och låter hunden leka loss! Själv tar jag cornflakes, torrfoderkulor eller vanliga små bitar av mjukt hundgodis. I princip allt funkar!

Godis-is:
Har själv aldrig provat detta men jag har läst att många gör det under speciellt varma dagar. Man ska ta en godbit (kanske en bit tillagad kyckling eller en köttbulle) och frysa den i en isbit, och sedan ge till hunden. Själv vill jag inte testa detta än, med rädsla för att Sixtens sköra mjölktänder ska gå av! Men för vuxna hundan kan det knappast vara någon fara :).

Fiskespö:
Om man vill busa och leka med hunden men samtidigt trötta ut den lite så kan man göra detta! Man tar t.ex. ett kvastskaft eller en innebandyklubba och fäster ett snöre i änden. På snöret sätter man en godis; t.ex. en skinkbit eller så. Och så låter man helt enkelt vovven jaga godisen! Passar bäst för små hundar.

Göra trix:
En väldigt enkel aktivering är att bara lära hunden roliga trix! Det är bra hjärn-arbete och samtidigt är det kul för både hund och ägare, PLUS att hunden lär sig ett trick!

Hoppas ni har en bra torsdag, så ses vi imorrn! PUSS!


Matte!
Lek med mig!!


Stackars vovvar

Gomorron! Idag kommer Vicki hit så det blir typ ingen bloggning efter klockan 12! Men jag har ställt ett tidsinställt inlägg klockan 15.00 ;).
Idag vaknade jag och Sixten 08.00, gick ut en kvarts-prommis, lekte lite på tomten och nu slaggar han vid mina fötter! Vi ska inte göra mycket idag, det ska bli 27 grader varmt ;(. Stackars vovvar, tänk er dom som har svarta hundar också! Usch...

Njut av dagen hörrni, puss!


När det är varmt ska man hålla sig i skuggan...


... och dricka mycket :)

Valp-lek!

Här är en film då Sixten och Marley leker :D!


Marley & Sixten

Idag var då Vicki här med sin 5-månaderstik Marley! Jättekul att se dom båda leka med en i sin egen storlek! Det var väldigt mycket brottning och bitning, så som valpar leker helt enkelt! Det gick iallafall jättebra, inget bråk eller så! Det bestämdes även att Vicki ska sova här imorrn :D! Då det ska bli strålande sol och 27 grader kommer vi dra och bada på eftermiddagen! Sixten får överleva här hemma...

Det blir ju inte så mycket träning nu i hettan som ni förstår, så det blir inte mycket att redovisa här på bloggen :P. Men i helgen (på fredag & söndag) ska det bli rätt dåligt väder, mulet och även regna, så då kommer jag passa på! Tänkte försöka lära honom "tass" då, får se hur det går ;).

Här är bilderna från idag:

































Thats all! Alla bilder är inte superskarpa, men söta ändå ^^.


Första natten!!

JAG GLÖMDE JU! Jag skulle ju berätta hur det gick i natt när jag och Sixten sov hos pappa. Det gick sjuukt bra!!! Till att börja med gjorde Sixten något som han aldrig gjort förut: han satt och gnällde vid dörren när han behövde kissa! 2 GÅNGER! Han är bara 3 månader, sånt ska han verkligen inte kunna göra än! Shit vad stolt jag blev :'). Och sen har han både kissat och bajsat flera gånger så han verkade ju inte stressad eller så. Han åt upp all mat, lekte med sina leksaker som vi har hos pappa, sov lite bakom fåtöljen (hans nya älsklingsplats hemma hos pappa) och gosade med oss i soffan. I början var pappa lite läskig tyckte han (konstigt eftersom han verkar bli överlycklig när han träffar män av någon anledning?) men mot slutet låg han och gosade med pappa även när jag inte ens var i huset!

Mot kvällen sen fick han ju sova i min säng, jag bredde även ut filten som han sover på i sängen här hos mamma i min säng hemma hos pappa. Först vred han sig och hade sig, kunde inte bestämma sig var han skulle ligga. Men efter 5 minuter sov han som en stock! Det var bara jag som hade lite svårt att sova, venne varför :O.
Och på morgonen åt han återigen upp all mat, kissade o bajsade på promenaden och gick lugnt in i mammas hus när vi kom hit. Han rusade alltså inte in och kysste väggarna som om han hade varit utom sig av saknad hela natten :P.

Så nu vet ni det! Haha ;). Glömde fota honom igår - sorry! Detta inlägg får bli bild-löst, ni kommer få massa bilder i kväll :). Hundpussar!

Finbesök!

Som ni kanske sett på min andra blogg (http://pinnelinn.blogg.se) kommer Vicki med hennes lilla 20veckors-valp hit idag vid halv tolv! Vi tänkte att våra valpar kommer ju träffas ofta så det är lika bra att vänja dom, haha ;). En valp-dejt så att säga! Även om Marley (Vickis valp) är 7 veckor äldre än Sixten så leker dom nog bättre tillsammans än vad de gör med de vuxna hundar som dom tidigare "lekt" med. Så det ska bli kul! Se hur Sixten leker med en jämlike liksom ;). Marley är för övrigt en blandning av olika små vovvar, bl.a. finns det en stor del Pomeranian i henne! Hon är svart med små vita tecken och... Äsch, jag lägger ut bilder och ev. en film när dom leker sen! See you tonight!


Bild från Vickis blogg, den visar inte helt hur hon ser ut, men lite!


Första natten hos pappa

Inatt ska älsklingen sova första natten hemma hos min pappa! I höst när jag bor hos pappa (ca 6 dagar i månader tror jag, dock inte i streck) kommer ju Sixten hänga med, så vi börjar vänja honom lite smått nu. Tidigare har han bara varit hos pappa någon/ett par timmar i taget men idag ska vi alltså gå steget längre och sova en natt hos honom :). Här är Sixtens packlista:
 
- Mysfilt
- Mat
- Matskålar
- Älsklingsleksaken
- Koppel o halsband
-
Lite hundgodis

Får se hur det går, men han får sova i min säng så förhoppningsvis funkar det bra :).

Puss!


Attans då...

Verkar som om Sixten och jag trots allt sover hos mamma inatt! Pappa och Cattis har nämligen blivit sjuka båda två, så om det inte blir bättre kan vi ju inte sova där :(. Synd! Vi får ha kul på annat sätt, sen när det inte är så förbaskat varmt ska vi väl kasta lite boll på gräsmattan och så!

See u later alligator!




                            En av älsklingsleksakerna ↑

Inlärning

Här är alla kommandon jag vill att Sixten ska kunna, och hur färdiga dom är i procent:

Sitt: 100%
Ligg: 90%
Kom hit: 90%
Stanna: 80%
Sök: 50%
Loss: 30%
Vacker tass: 0%
Ta fint: 0%

Självklart kommer jag lära honom några andra trix också, men dessa är liksom "standard" typ. Ta fint gör han iochförsig redan men det är bra att ha ett kommando för det om han skulle bli för ivrig!

PUSS!



Stanna!

Idag har jag och Sixten inte gjort speciellt mycket! Vi vaknade halv nio (yäy!) och gick då på promenad och så som vanligt. Senare tränade jag och Sixten på "stanna" (som även är ett perfekt tillfälle att öva in "varsågod") och det gick super-bra! Imorrn kommer ett inlägg då jag skriver hur långt jag har kommit i inlärandet av olika kommandon, och Stanna är på god väg! Snart klart faktiskt :D! Men jag måste få honom att stanna trots att jag går iväg 50 meter, och även få honom att stanna när han är mitt i ett språng liksom. Men så höga krav har jag inte än, herregud!

Puss o kram chokladbanan!


Promenadvideo

Här är en video då jag visar hur fint min bäbis går i koppel! Haha varning för skryt ;)




Puss o hej!


Play-time

Här är lite gulliga bilder när min älskling leker!


DRAGKAMP :D






Ha-ha jag vann!


Kurragömma!


Puss :*




Huh?


Slå på 5:an om ni vill bli arga

Här är en hint om vad som pågår på kanal 5 mellan 20 och 21:








Veckoplanering i blogg-väg

Idag har det inte hänt mycket faktiskt! Jag och Sixten vaknade klockan 9 imorse (sköönt!) och sen dess har vi varit ute i skogen, sprungit på tomten, tränat lite och bara varit hemma liksom! Just nu är mamma, Sebbe och Sixten på någon lekpark, jag orkade inte följa med. Har redigerat inkallnings-videon ju :D! Den kommer in på bloggen snart! Kanske om en timme eller så.

Har inte mycket att skriva om varken mig eller Sixten, så här är en liten lista på vilka saker som kan tänkas läsas/ses på bloggen i veckan:

- Promenad-video
- Kasta boll-video
- Kort video när jag lär Sixten något onödigt trick
- Beskrivning av hur jag lärde Sixten det onödga tricket
- Beskrivning av hur jag tränar "loss"
- Massa söta bilder :)
- Ett inlägg som beskriver i % hur färdiga alla kommandon är
- Vanliga sinlägg om vad vi gör på dagarna

Hundpussar!


Haha demonhunden!!

Inkallningsvideo

Här är en kasst redigerad video av mig och Sixten när vi tränar inkallning! Som sagt - kasst redigerad, och jag ser ut som skit! Men ni får överleva, jag är glad att jag gjorde färdigt videon iallafall!


Men baaajs...

Idag har jag filmat en film när jag och Sixten går på promenad, en film när vi kastar boll och en när vi tränar inkallning. Alla 3 är raderade!! Ååååh vad jobbigt jag som ville skryta lite och visa er min duktiga valp :(. Försökte återskapa filmen när vi tränar inkallning, men då var han bara trött och så regnade/åskade det, så det gick skitdåligt... Nu är jag lite nere, jag har ju inte hunnit skriva dom inläggen jag hade tänkt skriva idag! Jaja, jag gör om mitt löfte - Lovar att jag ska skriva dessa inlägg imorrn:

- Inlägg med inkallningsvideo
- Vanligt vardags-inlägg

Inte så fet uppdatering, men bättre än ingenting eller?

PUSS!


Matte-mys

Hihi, satt på golvet och ropade på Sixten, så kommer han och lägger sig på rygg o somnar! Ropade på mamma som fick fota ;).




Kompost-fix

Från början när Sixten kom till oss hade vi ju en inhängnad av kompostgaller på 6x10 meter tror jag, eftersom vi inte ville att han skulle smita om han var lös på tomten. Men nu har vi haft honom i 4 veckor och vi känner oss säkra på att han inte försöker gräva sig ut ur tomten ;). Vi har därför tagit kompostgallrena och satt upp dom framför infarten och så, så att han inte springer rätt ut i vägen. Så imorse var vi ute med honom, första gången han var lös på tomten! Det gick suveränt, det är så mycket enklare att träna inkallning när man har hela tomten att utnyttja :). Så, här är bilderna på vad min kära mamma har åstadkommit, och även lite bilder på andra säkerhets-grindar vi satt upp tidigare:

(O.B.S Det står att fotona är tagna 24 Juni, men det är för att mammas kamera har fel datum)


Infart 1


Infart 2


Infart 2 - närbild


Vi täckte för hålen under friggeboden


Och även trappan vid verandan, så att vi kan ha honom lös där. Tidigare hade vi dyn-lådan som grind :P


Dessa galler blev över, vi får se vad vi gör med dom!


En barngrind som vi har utanför ytterdörren, så att vi kan ha den öppen.


I Sebbes rum finns så himla många små saker som Sixten kan sätta i sig, så vi satte ett galler där från dag 1


Hur jag tränar "stanna"

"Stanna" är inte fullbordat än men det är på god väg! Eller nja, kanske halvvägs hihi ;). Men vi kommer dit!

Stanna:
Denna metod hittade jag i en vanlig valpbok, det finns säkert flera stycken andra metoder, men denhär är den enda jag vet om :).
Jag tar en boll och visar Sixten. Sen håller jag en hand mot hans bröstkorg, säger "stanna" och rullar iväg bollen framför honom. När jag släpper säger jag "varsågod". Detta upprepas många gånger, sedan början jag släppa handen utan att säga varsågod. Om han sitter kvar får han ett berömmande "varsågod" och massor av lek efteråt, men om han springer iväg tar jag fast honom och börjar om från början igen.

Jag har kommer så pass "långt" att han 9 gånger av 10 sitter kvar och väntar på varsågod när jag släpper handen så snart ska jag väl prova att köra utan handen, men vi får väl se hur det går haha x). Tränar varje dag, bara superkorta träningspass på kanske 2-3 minuter! Men så är det ju med all valp-träning :).

Här gör han precis som jag lärt honom: Sitter på rumpan och tittar mig i ögonen för att få ett "varsågod" 


Sixten har överbett

Som ni kanske vet har min lilla bebis överbett, precis som sin matte! Vi fick därför rabatt på honom, eftersom man varken kan avla eller ställa ut på en hund som har bettfel. Om det var ett liitet bettfel hade det kunnat växa bort, men om man kollar underifrån ser man hur stort det är haha x). Ser ut precis som jag, gigantiskt överbett :). Taha, det är lite gulligt, men jag fotade två bilder nyss när man verkligen ser att han har överbett!

Erkänn att det är gulligt ;)?




Sixtens midsommar i bilder

Här kommer Sixtens midsommarafton sammanfattad i några bilder!


Morgonmys framför teven!


Fancy walk on the Djurgården!


Sixten vilar i bakluckan :)




Första gången han rör sin mamma/syskon-filt, och han vecklar ut den och lägger sig på den!


Aaaaw :')


Lovar på hedersord denhär gången!

Fasiken också! Idag skulle jag ju göra en massa som aldrig blev gjort... Skulle ju först fota lite roliga bilder på Sixten, dels ute i gräset och sen lite bilder när vi gör olika vardagliga saker, och sen skulle jag ju filma när vi tränar och även filma hur fint han går i koppel :(. Meh åh vad jobbigt allt blev, ville ha värsta flashiga inlägget jööö.. Men okej såhär blir det - Lovar att innan helgen i slut ska jag ha lagt ut detta på bloggen:

- Bilder på Sixten
-  Video som visar koppelgången
 - Video som visar lite träning
- Tips om hur jag tränar "stanna"
- Lite vanliga vardags-inlägg :)


God natt hörrni, blir inte så het uppdatering nu under midsommar som ni förstår!



Hur jag tränar "ligg"

Ligg tränar jag mycket just nu, snart sitter det! Det är svårare än sitt, så jag använder mig av både kommandot "ligg" och även ett handtecken.

Ligg:
Jag börjar med att hålla en godis så att hunden ser den, sedan för jag den med en hastig rörelse till marken och när han lägger sig säger jag "ligg". Om han inte lägger sig, utan försöker komma åt godisen, väntar jag bara tills han självmant lägger sig, då får han godisen. Detta upprepade jag om och om igen i början. Och eftersom man måste få upp hunden till stående eller sittande mellan varje försök så är detta även ett perfekt tillfälle att träna på "sitt från ligg". Så när jag efter ligg vill ha upp Sixten igen, tar jag en godis, för upp den över hans huvud med en hastig rörelse och säger "sitt".

Iallafall, när hunden börjar lägga sig ner varje gång man för ner godisen kan man lägga till en handrörelse. Jag gör så att jag har platt hand med handflatan riktad mot marken och så för jag den neråt mot marken när jag säger "ligg". Detta upprepade jag några gånger, fortfarande med godisen, och nu har jag börjat utan godis, bara med hand och kommando. Snart ska jag försöka med endast handrörelsen och med endast kommandot!

Det var lite hur jag tränar "ligg" och även "sitt" från ligg :). Nästa gång blir det hur jag tränar "stanna"!


Sixtens Leksaker

Man har ju läst om att valpen endast ska ha en eller två leksaker för att undvika att valpen förväxlar tillåtna/otillåtna leksaker. Man kan ju säga att ungefär 99% av alla valpägare (inkl. vi!) har ignorerat detta kapitel i valpböckerna. Varför ha 2 när man kan ha 20? Tja, 20 har vi väl inte men vi har några stycken. Här är ett inlägg med Sixtens leksaker, det ger också lite tips på egna leksaker man kan göra!


Mjuk boll som piper, köpt i någon mataffär


Ekorrsgosedjur, Sebbes gamla


Repleksak, köpt för 20:- på RUSTA


Två hemmagjorda strumpleksaker med omaka strumpor


Två tennisbollar


Ett minigosedjur, Sebbes gamla


Tuggleksak som piper, fick från uppfödaren


Hemmagjord akiveringsleksak, petflaska med små stenar i (bör endast användas av hunden under uppsikt)


Luktar som blöt hund

Hejsansvejsan alla hundmänniskor! Och hej på er vanliga dödliga också ;). Ligger här i soffan med en sovande Sixten på magen, vi har precis kollat på film! Han vaknade otroligt tidigt idag igen - 07.30! Suck. Menmen, då har man en lång dag det är skönt :).
Vi skulle iallafall gå ut på morgonpromenaden, brukar bli på 10-20 minuter typ. Det gick väl hyfsat, vi kom hem till slut efter många starka protester från Lillens sida. Han gillar verkligen inte regn! Fast när vi går i kvarteret är det faktiskt lugnt tycker han, det är skogen han ogillar när det regnar. Underligt med tanke på att träden fungerar som "paraplyn" och man knappt känner regnet i våran skog :O.

Snart vaknar han väl, får se om det funkar att gå ut då. Det ÖSER ner ännu mer nu nämligen...

Hundhälsningar / Sixten o Linn!



En bild jag tog igår när Sixten lekte med sin hemmagjorda leksak! Kommer ett inlägg sen med bilder på alla hans leksaker, hihi!


Mat vovven INTE får äta!

Här är några saker som är giftiga för våra fyrbenta vänner:

- Choklad! Mörk choklad kan t.o.m. vara dödlig!
- Rå äggvita! Äggula går dock bra, även tillagad äggvita
- Avokado! Innehåller ett för hundar giftigt ämne vid namn persin
- Rå broccoli! Är inte dödsfarligt, men bör helst ges kokt till hunden
- Rå insjöfisk! Tillagad fisk är okej
- Lök av alla sorter! Innehåller giftiga ämnen för hundar.
- Russin! Kan vara dödligt!
- Vindruvor! Kan vara dödligt!

Detta är några av alla saker som är giftiga för hundar! Vissa av dessa saker har jag läst i böcker/hundtidningar, vissa saker har jag alltid vetat och andra hittat på nätet. Svårt att säga vart allt kommer ifrån!

Haha vet inte varför jag skrev detta inlägg. Brist på nåt att göra antar jag! God natt.



                                      GIFTIG!!!


Hur jag tränar "sök"

Tjena tjena! Idag har jag tränat rätt mycket, mest på ligg och stanna, men också lite "sök"! Jättekul, för jag tror han börjar fatta vad "sök" betyder! När jag säger sök sätter han nosen mot marken och börjar leta :D.
Iallafall, tänkte berätta i några inlägg hur jag tränar Sixten! I detta inlägg skriver jag om "sök":

Sök:
Egentligen är det väldigt simpelt! Inget man behöver lära sig i böcker eller så, det här "kom jag på" själv! Man tar några torrfoderkulor eller småbitar med godis och lägger ut en eller flera synligt på marken framför hunden. Sen släpper man hunden och säger samtidigt: "sök". Efter några gånger förknippar hunden "sök" med att den ska leta efter godis på marken, så då kan man gömma godisarna lite mer! Dock inte för svårt, precis som med all valp-träning ska man aldrig förhasta nånting, det kan ruinera allt man byggt upp!

Så jag har alltså kommit så långt att jag gömmer godisarna lite men snart börjar jag nog gömma dom helt! När hunden fixar det kan man börja om, fast med en leksak. Då visar man leksaken för valpen, lägger den synlig, men ändå halvt gömt, och säger "sök". Till slut förstår hunden att "sök" inte bara betyder leta efter godis!

Lycka till med träningen!


Mmh godis!



Pömsig vovvsing

Här ligger älsklingen och sussar! Han bara slocknade, mitt på vardagsrumsgolvet!




Ingen sömntuta dethär

Attans också, vi som brukar sova till halv nio-nio, och så vaknar vi klockan 07.15 -.-. Menmen, vi sitter här i soffan (jag sitter, Sixten slumrar) så vi överlever antar jag :). Har varit ute på långpromenad, ska väl gå ut en runda till när han vaknar, sen kanske träna lite och sen måste jag verkligen klä på mig och fixa mig lite! För när vi har tränat och lekt lite räknar jag med att han somnar, o då tänkte jag dra till bibblan.

Så det kommer väl lite bilder o så senare, när jag har fotat :). Puss o kram / Sixten o Matte

Kissrunda på tomten


Sixtens vikt och mankhöjd

Här är Sixtens mankhöjd och vikt på ett ungefär:



Och så en lista om hundar som avslut:

Tre raser du är fullkomligt förälskad i:
Schäfer
West Highland White terrier
Finsk lapphund

Tre raser du tycker mindre om:
Bichon Frisé
Chihuahua
Jack Russel Terrier

Tre viktigaste komandona att lära sin hund enligt dig:
Hit
Stanna
Nej

Tre saker du tycker är bra med hund:
En för livet (iallfall typ 13-15 år)
Man har aldrig tråkigt
Man får röra på sig
(egentligen är ALLT bra med hund, svårt att peka ut 3 saker!)

Tre saker du tycker är mindre bra med hund:
Att få valpen rumsren
Oron man känner när något hänt ens hund
Att hundar bara lever 10-15 år typ

Tre hundaktiviteter som intresserar dig:
Agility!
Rallylydnad
Freestyle

Tre hundgrejer du inte gillar:
Flexikoppel
Stryphalsband
Hundkläder som bara är till för att göra hunden snygg

Tre hund sidor du rekomenderar:
www.alltomhundar.se
www.vovve.net
www.valptips.se


Mina mål under sommaren

Dessa mål har jag tänkt uppnå innan sommarlovet är slut:

- Gjort Sixten rumsren
- Lärt Sixten att komma 90% av alla gånger på inkallning
- Lärt Sixten stanna, ligg, tass, sök och sitt från ligg
- Att kunna ha Sixten lös på promenader



Ja, det var typ det :). Dom viktigaste kraven jag har är väl rumsrenheten, inkallningen, stanna och att kunna ha honom lös på promenaderna! Resten är bara grejer jag kommer träna lite på under dagarna för att aktivera honom! Apropå det - imorrn lägger jag ut ett inlägg med tips på hur man kan aktivera sin valp!


Usch o Fy!

Blä vilken äcklig vovve jag har! Var ute på morgon promenixen och så ser jag att Sixten nosar väldigt intensivt på något som ligger på marken. Sen - innan jag vet ordet av - ser jag att han har en mosad snigel i munnen! Jag försökte få ut den men jag tror att han svalde den :S. Kan va så att han spottade ut den, jag var så skärrad att jag ville därifrån så snabbt som möjligt... Jag kan stå ut med att han nosar på allt, och stoppar det mesta i munnen, men en snigel?! Vilken hund äter sniglar!?!

Jaja, nu har jag skakat av mig den känslan och sitter här i soffan med en återigen sovande valp bredvid mig. Tänkte ju träna lite efter att han hade ätit upp sin frukost, och så somnar han direkt! Hans sovmängd är alltså oförändrad trots att det har gått en månad ;).

Vi hörs senare hörrni! Ska då skriva ett inlägg med Sixtens mått och vikt och så :).


Rumsrenhet

Gud vad jag längtar tills Sixten är rumsren! Han kissar iochförsig inte inne så ofta, max nån gång om dagen, men nu kissade han 2 gånger på vardagsrumsmattan inom loppet av 15 minuter :O. Så vi har nu tagit bort mattan, det blev lite skabbigt eftersom man inte kan rengöra den ordentligt.
Fatta vad skönt när han är rumsren! Eller iallafall "säger till" när han behöver gå ut, så man slipper springa ut hela tiden, kanske i onödan eftersom han ibland inte ens behöver kissa när man går ut.
Så det är nåt jag verkligen ser fram emot! Hoppas det går snabbt...





Google-pix


20 Juni - En vanlig dag med valp!

Hallå hallå! Matte här :). Idag har vi tagit det relativt lugnt, inte så mycket träning. Sätter igång mera imorgon när det ska bli bättre väder!
Vi vaknade ovanligt sent imorse, Sixten väckte mig klockan 9 (!!!) genom att nafsa mig lite i näsan. Så en sömnig matte och en leksugen hundvalp gav sig ut på morgonpromenaden ut i skogen, så att grannarna slapp se mig. Vi gick inte så jättelångt, Sixten ville mycket hellre busa hemma på mattan än traska runt i blött gräs!
Så efter ca 10 minuter gick vi hemåt. Den obligatoriska tasstorkningen måste vi nog jobba på, dock. Det är inte det att Sixten har något emot att bli torkad, han blir bara oerhört sprallig när man torkar honom! Han snor runt och jagar handduken och vill leka dragkamp och jag vet inte vad! Men det blir nog bra ska ni se ;).

Fram till lunch hände inget speciellt, vi lekte lite, sov lite, kelade i soffan. Men sedan, innan lunch, vart det kul! Då var det dags för lite träning! Inkallningen tränar man ju hela tiden, varje gång man måste ropa på Sixten liksom, så det var inte det jag skulle träna. Nej, nu skulle vi finslipa "stanna"! Han kan stanna om han vill, man får passa på att träna när han inte är som mest upp-busad. Jag tränar "stanna" på det sättet att jag håller en hand mot hans bröstkorg, säger "stanna" och rullar/kastar iväg en boll. Sen släpper jag och 9 gånger av 10 sitter han faktiskt kvar och väntar på mitt "varsågod"! Grejen är den att jag vill kunna säga "stanna" utan att behöva hålla handen mot hans bröstkorg. Så det är det jag håller på att träna nu :).
Träningen gick hyfsat, sedan åt vi båda lunch, gick ut på en långpromenad runt kvarteret och sen dess har plutten sovit! Så snart vaknar han väl, då går vi ut på promenad och sen kanske vi tränar lite till!







Nu när bloggen är ny vill jag jättegärna att ni kommenterar vad ni vill läsa om här! Vill ni bara läsa om hur jag tränar honom, vill ni ha långa/korta inlägg, vill ni att jag ska skriva inläggen ur Sixtens perspektiv (som om det är Sixten som skriver alltså) eller vill ni kanske bara ha kortkorta inlägg med massor av bilder? Kom med idéer! ERAN ÖNSKAN ÄR MIN LAG :D!

Välkommen till Sixtens blogg!

Hej!
 Jag (Linn) satt här vid datorn och läste några hundbloggar och kom på: Varför kan inte jag göra samma grej? Ha en blogg med bara inlägg om Sixten och vårt liv tillsammans, och så skriver jag inget om det i min vanliga blogg? Så jag fixade till designen och skapade http://westiensixten.blogg.se! Det kommer kanske ett inlägg om dagen där jag skriver hur det går med våran träning, hur Sixten utvecklas varje dag, lite hundtips och så vad vi hittar på här hemma :). Jag garanterar också att alla inlägg innehåller minst en bild på lilla ängeln!

- read and enjoy folks!


RSS 2.0