Dag 7 – Hur aktiverar du din hund?

Med en massa olika saker! Vi klickertränar (trix & freestyle mest) typ varannan-var tredje dag, och så tränar vi vardagslydnad (inkallning, stanna, fot, olika regler osv) varje dag. Det bakar vi liksom in i promenaderna :). På promenaderna får han också klättra och hoppa på med mesta, det räknas väl? 1-4 ggr i veckan går jag ett eller två personspår i skogen, dock väldigt korta (20-30 meter) eftersom vi precis har börjat! Och typ 2 ggr i veckan får han köra godissök på tomten :). Och så leker vi vääldigt mycket! Dragkamp, brottning, ta-fatt och så brukar han få leta upp godis/leksak/matte nånstans i huset!

Ja, också motionen såklart! Varje dag får han ca 2 timmars promenad sammanlagt, på helgerna blir det oftast lite mer. Dessutom får han springa lös på våran stora tomt flera gånger i veckan, och även ute på olika fält en eller två gånger i veckan. Dock blir det i långlina eller under mycket kontrollerade former nu när han är i trotsålder från och till.

Det var väl allt :). Jag aktiverar honom väldigt mycket för att jag tycker att det är så kul! Sixten ligger helst och sover :P.


Kommentarer
Postat av: Nathalie & Pelle

Sv: Haha, var det din plan? ;D

2012-01-31 @ 16:45:44
URL: http://teampaw.se/
Postat av: Nathalie & Pelle

Sv: Haha jorå :) När det sjunker mot - tvåsiffrigt nummer så kan de frysa men det beror ju självklart på pälslängd också.

Men jag har märkt att Pelle frysit lite på sistonde så det fick bli ett täcke för hans del :D

2012-01-31 @ 19:10:05
URL: http://teampaw.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0